№90

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 90 Інші номери журналу ›
  • Регліміт та його складові Розпочнемо наш тематичний номер з формули СЕА, за якою розраховується дуже важливий показник — сума ПДВ, на яку платник може зареєструвати ПН і РК в ЄРПН, — так званий регліміт. Розглянемо детально усі складові цього показника.
  • Ліміт в Електронному кабінеті У формуванні ліміту бере участь безліч складових. Найпростіше дізнатися про ці дані в Електронному кабінеті (ЕК). Адже в ньому можна подивитися всю потрібну інформацію відразу в режимі онлайн! Давайте розберемося як.
  • Як фіскали викривляють регліміт Для реєстрації ПН потрібен ліміт. Інакше якщо ліміту недостатньо, доведеться або чекати його збільшення за рахунок вхідних ПН, або поповнювати ПДВ-спецрахунок. Тому недивні прагнення податківців ліміт усіляко зменшити, навіть коли в ПКУ жодних подібних вимог немає. Нагадаємо, які ситуації не дають спокою контролерам.
  • Відновили ПДВ-реєстрацію — повернуть ліміт Під час оскарження анулювання нам відновили ПДВ-реєстрацію за рішенням суду. Чи повернуть нам ліміт?
  • ПН з послуг нерезидента та ліміт Чи потрібен ліміт для реєстрації ПН з послуг нерезидента? Чи можна її зареєструвати при «нульовому» (недостатньому) ліміті? Адже вона йде через ліміт транзитом: враховується і в ∑НаклВид, і в ∑НаклОтр.
  • ∑Перевищ: випадки виникнення Мабуть, найкаверзнішим компонентом формули ліміту реєстрації є показник ∑Перевищ. Адже він відбирає у платника ліміт для реєстрації ПН! Давайте з’ясуємо, коли таке перевищення може виникати і чи можна його якось усунути.
  • Зменшуючий РК у декларації та ліміт Крім усього іншого, ліміт у продавця можуть відбирати (через ∑Перевищ) зменшуючі коригування. Про те, що це за випадки і коли через зменшуючі РК може з’являтися ∑Перевищ, зараз поговоримо. Відразу звернемо увагу — для покупця тут немає ніяких особливостей, викривлення регліміту загрожує тільки продавцю.
  • Помилкова податкова накладна і регліміт Помилковим ПН ми приділяємо увагу регулярно. Проте щонайменше половина питань щодо ПН пов’язані саме з помилковими ПН. Життя плине, з’являються нові ситуації, нова судова практика, нові консультації податківців. Давайте подивимося, як впливає помилкова ПН на регліміт і як можна виправити ситуацію.
  • Сплатили не туди: як це впливає на регліміт Помилково наше підприємство сплатило суму ПДВ безпосередньо до бюджету, оминувши електронний рахунок. Потім платіж був перерахований ще раз, але вже за усіма правилами через електронний рахунок. Чи можна забрати переплату і як це вплине на реєстраційний ліміт?
  • Покупець помилився, заплативши на ПДВ-рахунок Контрагент помилково заплатив постачальнику гроші за товар не на поточний рахунок, а на ПДВ-рахунок. Регліміт у постачальника на ці кошти не збільшився. Як тепер бути?
  • Як мінус і відшкодування впливають на ліміт А що як у декларації виникло від’ємне значення (ВЗ) або заявлено бюджетне відшкодування (БВ)? Як вони пов’язані з лімітом, давайте з’ясуємо.
  • Несвоєчасна реєстрація ПН: що з лімітом? На жаль, зареєструвати ПН/РК своєчасно вдається не завжди. Як запізніла реєстрація ПН/РК впливає на ліміт? За яких умов ПН/РК зареєструють за рахунок ∑Перевищ? Про це і поговоримо.
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі