№72

Податки & бухоблік, вересень, 2021/№ 72 Інші номери журналу ›
  • Офісні витрати — загальний підхід Слово «офіс» уже давно стало однією з найбільш розповсюджених характеристик економіки XXI століття. Офіси мають усі — від будівельної організації до рекламної компанії, від величезного заводу з тисячами працівників до невеличкої фірми, на якій заледве працює 10 людей. Функціонування офісу — це так чи інакше витрати, причому дуже різноманітні. Сьогодні ми підготували для вас, шановні читачі, цілий номер, присвячений обліку офісних витрат. Ну а почнемо, як і годиться, із вступної статті!
  • Облік офісного приміщення за частинами Особливість обліку будівель, у тому числі й офісних, полягає в тому, що їх можна кваліфікувати як один об’єкт, що включає всі системи, так і як сукупність окремих об’єктів. Що потрібно для того, щоб обліковувати офіс для цілей бухгалтерського і податкового обліку за частинами? Чи можна поділити на окремі об’єкти вже експлуатоване приміщення офісу? Давайте розбиратися.
  • Офіс у квартирі засновника Усіляко вирішуючи заощадити на придбанні нерухомості, багато підприємств розміщують свої офіси у квартирі засновника. Чи можна під офіс використати житлову квартиру? Чи подавати про офіс-квартиру відомості в податкову? Що з офісним майном, яке «заїхало» у квартиру засновника? Які податкові наслідки чекають на підприємство і засновника? Запитань чимало. Постараємося охопити все.
  • Юридична та фактична адреси Юридична адреса на практиці — це не завжди місце, де юрособа безпосередньо здійснює свою діяльність. Буває так, що з’являється ще й так звана фактична адреса. Чи передбачено це законодавством? Чи можуть юридична і фактична адреси не збігатися? Давайте розбиратися.
  • Комунальні платежі по офісу Левову частку в офісних витратах зазвичай займають витрати на комунальні послуги. У цій статті висвітлимо ключові питання в порядку обліку таких витрат. Які документи підтверджують комунальні витрати, особливості включення вхідного ПДВ до складу податкового кредиту тощо. Отже, приступимо.
  • Віддалений офіс: куди сплачувати ПДФО Лист ГУ ДПС у Харківській обл. від 08.07.2021 р. № 2688/ІПК/20-40-24-04-10
  • Офісна канцелярія Попри те, що зараз століття високих технологій і тотальної комп’ютеризації, як і раніше, залишаються затребуваними і незамінними звичайні канцтовари: ручки, олівці, блокноти, папір тощо. У кожному офісі це обов’язкові інструменти для нормальної роботи. Як правильно відображати всю цю канцелярію в обліку підприємства? Наша стаття допоможе впоратися з цим завданням без проблем.
  • Офісні комп’ютерні програми Офіс — центр управління підприємством, роботу якого автоматизують за допомогою усіляких комп’ютерних програм (КП). Ураховуючи їх різноманіття і специфіку, хочемо зорієнтувати бухгалтера, в якому випадку програмний продукт обліковувати об’єктом нематеріальних активів (НМА) чи його поліпшенням, а коли це просто витрати або навіть об’єкт основних засобів (ОЗ).
  • Комп’ютерна техніка в офісі Важко уявити офіс без комп’ютера, ноутбука, принтера та іншої оргтехніки. Не дивно — століття тотальної комп’ютеризації. Попри те, що облікові питання оргтехніки — тема далеко не нова, говорячи про офісні витрати, не можна не згадати й про витрати на комп’ютерну техніку та інші комплектуючі і периферійні* пристрої.
  • Стара офісна техніка — куди її подіти? Комп’ютери та інша офісна техніка постійно удосконалюються. У результаті підприємства часто змушені закуповувати нове й більш потужне офісне обладнання ще до того, як зіпсується старе. А куди подіти, власне, оцю офісну техніку, яка, може, й старенька, але цілком придатна до використання? Не викидати ж її на смітник! Давайте подивимось на можливі варіанти використання такої техніки.
  • «В расход!», або Витратні матеріали в офісі Офісна робота неминуче призводить до того, що випрацьовують свій ресурс робочі компоненти офісної техніки. Ні, ми зараз не про поломку, а саме про ситуації, коли деякі компоненти об’єктивно випрацьовують свій ресурс набагато раніше, ніж сама техніка. Тоді виникає таке явище, як витратні матеріали, яких за час роботи одного пристрою може бути замінено десятки. Найпростіший приклад — картридж для принтера. Давайте подивимося, як обліковувати такі витрати!
  • Побутова техніка та озеленення в офісі: зв’язок із господарською діяльністю Кожен роботодавець, який цінує себе, піклується про умови праці своїх працівників, благоустрій офісу і робочих місць. Це означає, що, окрім обов’язкових предметів (таких як канцтовари, меблі, комп’ютери, принтер та інше), підприємство може придбавати побутову техніку (чайник, мікрохвильову піч, холодильник, кавоварку тощо). А для поліпшення мікроклімату і комфортної температури в офісі встановити кондиціонери, обігрівачі. Надати естетичнішого вигляду офісу, прикрасивши його декором, квітами в горщиках, установити акваріум з рибками тощо... Усі ці прикраси, на перший погляд, здадуться негосподарськими надмірностями. А чи так це завжди? Як довести зв’язок таких витрат із госпдіяльністю підприємства й коли це потрібно?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі