№14

Податки & бухоблік, лютий, 2022/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Перевірки в карантин: які можна? Карантин торкнувся і перевірок. Причому не лише податкових. Певні перевірки і зовсім заборонені, а деякі з них проводяться як виняток. Причому частина ще й завдяки не зовсім законній постанові № 89. Тож розпочнемо саме з того, які перевірки дозволені в карантин, кого і коли можуть перевірити та як на такі перевірки реагувати.
  • Планові перевірки: про що треба знати? Як не дивно, алe в період карантину до нас на гарячу лінію надходять запитання саме щодо планових перевірок. Тому ми вирішили нагадати про базові моменти, які треба знати, якщо платник знайшов себе в плані-графіку перевірок на поточний рік. Тож давайте розбиратися.
  • Періоди для перевірок Коли хтось дізнається про майбутню перевірку, то в нього одним із перших виникає запитання: за який період можуть перевірити? Коли спливають строки давності для перевірок? Знову ж таки, карантин уніс свої корективи. Що ж, давайте розбиратися разом.
  • Строки зберігання документів З періодом для перевірки і тим, як на нього вплинув карантин, ми розібралися в попередній статті. Проте не лише це повинно стримувати податківців в запалі контролю. Адже є ще і строки зберігання первинних документів. Неможливо ж перевірити те, що законним чином знищене. Як довго треба зберігати документи? Чи вплинув на ці строки карантин? Розбираємося.
  • Перевірки бюджетного відшкодування: після 01.01.2022 Бюджетне відшкодування завжди було каменем спотикання між податківцями і платниками податків. Часто суперечки точаться навколо його перевірки. Закон № 1914 підкоригував норми ПКУ щодо цих перевірок. Давайте розберемося, до чого це призвело.
  • Надійшов фіскальний запит: що робити? Незважаючи на карантин, багато платників продовжують отримувати запити від податківців. Цей факт часто викликає хвилювання. Більше того, у «запитових» нормах відбулися деякі зміни. Отже, у цій статті ми вирішили нагадати вам про загальні правила реагування на запити податківців, розглянемо, як на них вплинув карантин та законодавчі нововведення.
  • Чи можна знімати перевірку на відео? У принципі, таке запитання не так часто й зустрічається. Але воно набуло актуальності з початку 2022 року. Адже в ПКУ з’явилися норми про право податківців і платників фіксувати хід перевірки за допомогою фото, відео й аудіо! Як це ноу-хау має працювати? Зараз розповімо.
  • Інвентаризація при перевірках Одним з улюблених інструментів збору інформації при перевірках у податківців є інвентаризація. Причому після змін, унесених Законом № 1914, податківці уточнили, що інвентаризаційну інформацію можуть використати і при подальших перевірках! Про ці нововведення трохи детальніше.
  • Оскаржуємо результати податкової перевірки Велика кількість результатів перевірок, на жаль, не обходиться без оскарження. Причини різні: від явно фіскальної позиції податківців зі спірних питань до банальних помилок. Та й карантин додає складнощів. Тому в цій статті ми вирішили вам нагадати про основні й актуальні правила оскарження результатів перевірок.
  • Фіксувати результати перевірок будуть по-новому? Наказ Мінфіну від 22.12.2021 № 702
  • До нас їде... ФСС Представники фонду соцстраху* входять до числа тих, хто може відвідати підприємство (ФОП) з перевіркою. Які перевірки вони мають право проводити? Що дивитимуться? Як підготуватися до візиту представників ФСС? Розповімо прямо зараз.
  • Перевірки Держпраці: що, коли, як та куди тікати Останнім часом перевірки Держпраці стали справжньою страшилкою для роботодавців. Запитання на кшталт: що перевіряють інспектори праці та які документи готувати для Держпраці, постійно можна почути в бухгалтерських колах та на нашій гарячій лінії. Тож ми вирішили зібрати ці запитання та дати відповіді на них у цій статті.
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі