№4

Бухгалтерський тиждень, січень, 2015/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Чим довше, тим краще: мораторій на перевірки та не лише Закон України від 28.12.14 р. № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України»
  • Податковий компроміс: і вовки ситі, і кози цілі Закон України від 25.12.14 р. № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу»
  • Як розрахувати «роздрібний» акциз: податківці «пропонують бути простіше» Лист ДФСУ від 20.01.15 р. № 1519/7/99-99-19-03-03-17
  • Втрати майна в зоні АТО: що включати до податкових витрат? Лист ДФСУ від 07.11.14 р. № 6437/6/99-99-19-02-02-15
  • Електронне адміністрування ПДВ: ясніть від ДФСУ Лист ДФСУ від 19.01.15 р. № 1403/7/99-99-19-03-01-17
  • Держреєстр прав на нерухомість: відкритий, але не безкоштовний Закон України від 14.10.14 р. № 1701-VII зробив інформацію з Держреєстру прав на нерухомість вільною та доступною: крім традиційної інформації в паперовій формі (витяги, виписки, інформаційні довідки), дозволив отримувати електронні інформаційні довідки прямо через сайт Укрдержрєєстру (http:// kap.minjust.gov.ua/).
  • Засвідчуємо форс-мажор: ТПП відновила правила отримання сертифіката Головний документ, що підтверджує форсмажор, — сертифікат Торгово-промислової палати (ТПП). Як його отримати, ви дізналися з «БТ», 2014, № 38, с. 31.
  • Розраховувати мінімальну роздрібну ціну на шампанське чи використовувати готову? Хто не ризикує, той не п’є шампанське. Та чи варто ризикувати, використовуючи для ігристих вин (шампанського) у пляшках по 0,75 л «готову» мінімальну роздрібну ціну (МРЦ), визначену для відповідних вин. Нагадаємо: постанова КМУ від 30.10.08 р. № 957 установлює мінімальну роздрібну ціну в розмірі 33 грн. для вин у скляній тарі місткістю 0,7 і 0,75 л, які відповідають товарним позиціям 2204 10, 2204 21 10 00 і 2204 29 10 00 за УКТ ЗЕД.
  • КАЛЕНДАР тижня
  • Військовий збір: «немає нічого більш постійного…» Податкова реформа не обійшла увагою і військовий збір (ВЗ), про що ви знаєте з першої цього року «реформаторської» Теми тижня. На жаль, «маніпуляції» з ВЗ не на нашу користь. І раніше вистачало запитань, пов’язаних з цим збором. Але тоді хоча б перелік доходів, що потрапляють під оподаткування, був обмежений славетним «тріо»: зарплатний дохід, окремі ЦП-договори і деякі виграші. А тепер… Тепер все, що обкладається ПДФО, обкладається і ВЗ. Тобто задача ускладнюється… Але рішення до неї ми все одно знайдемо.
  • Декларація з єдиного податку: дотримуємося правил року, що минув Ось і закінчилися новорічні свята. Услід за ними непомітно настає звітна пора. Не оминула вона і платників ЄП. Про те, як заповнити та подати ЄСВ-звітність, ви могли довідатися з нашого попереднього номера. Сьогодні — час ЄП-декларації. То що ж, почнемо!
  • Вид діяльності для платників ЄП групи 3 — зона підвищеної уваги У 2015 році зміни, внесені Законом № 71, торкнулися і платників ЄП. Стосуються вони не тільки кількості, складу груп ЄП, ставок податку («БТ», 2015, № 1-2, с. 16). Запроваджено нову вимогу для платників ЄП групи 3 — в обов’язковому порядку зазначати вид госпдіяльності. Чим обернеться таке нововведення для непідготовлених єдиноподатників, про це ми сьогодні й поговоримо.
  • КАЛЕНДАР БУХГАЛТЕРА
  • Податок на нерухоме майно — 2015: із крайності у крайність З початку 2015 року законодавці переформатували правила стягнення низки податків і зборів. Не оминув цієї участі і податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Він змінився не тільки «ззовні» (став частиною податку на майно), а й із «середини» (змінено правила визначення розміру податкових зобов’язань). Про те, як саме у 2015 році стягуватиметься цей податок, читайте далі.
  • Облікова політика — 2015: що змінюємо під податкову реформу Нещодавні корективи, внесені до Податкового кодексу України, фактично «прив’язали» оподаткування прибутку до бухгалтерського обліку. У статті ми розповімо про те, що бажано змінити в обліковій політиці у зв’язку з прийнятими новаціями.
  • ЄСВ з «мінімалки»: нюанси застосування Який механізм застосування положень абз. 10 і 11 ч. 5 і абз. 3 ч. 6 ст. 8 Закону № 2464?
  • Дитині 18-й минає — один з батьків ПСП до кінця року має… Але не завжди Працівниця має право на податкову соціальну пільгу на дитину як одинока мати. У січні 2015 року дитині виповнилося 18 років. У цьому самому місяці працівниця змінила місце роботи. Як повинна застосовуватися така соцпільга за новим місцем роботи?
  • Підприємство закривається: які звіти потрібно подавати Підприємство перебуває у стадії ліквідації. Внесок до статутного капіталу та інвестиційний прибуток засновнику виплатили. Усі працівники звільнені в листопаді 2014 року. З реєстрації платників ПДВ ми знялися у грудні 2014 року. Перевірки Пенсійного фонду, фондів з тимчасової втрати працездатності, нещасних випадків на виробництві, безробіття вже проведено. Усі товари продали, основних засобів немає. Ліквідаційний баланс нульовий. Залишилося дочекатися перевірки податкової. Які звіти нам потрібно подавати?
  • Декларація з податку на прибуток: «закриваємо» 2014 рік Декларація за 2014 рік має закрити черговий історичний етап у житті платників податку на прибуток — коли доходи та витрати збирали у декларації з ПНП за «податковими» правилами. З 2015 року облік податку на прибуток перейде на «бухоблікові рейки». У сьогоднішній Темі тижня ми нагадаємо основні правила та розберемось із деякими нюансами для того, щоб «закрити» 2014 рік і спокійно (не озираючись назад) звикати до в нових правил.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі