№99

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2016/№ 99 Інші номери журналу ›
  • Первинка та експорт послуг Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг» від 03.11.2016 р. № 1724-VIII
  • Перейшов з ЄП на прибуток? Тягни ОЗ із бухобліку За матеріалами категорії 102.06.02 Бази знань*
  • Дані про зворотну тару в ПН виправити не можна За матеріалами категорії 101.17 Бази знань*
  • «Свято наближається», або Як обліковувати новорічні витрати На жаль, в умовах кризи навіть подумати про додаткові витрати на новорічні свята можуть дозволити собі далеко не всі. Але ви ж пам’ятаєте: як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш! Тим більше, при правильному застосуванні та документальному оформленні новорічна атрибутика часто з недозволенної розкоші перетворюється на… хорошу рекламу для підприємства. Загалом, не відмовляйте собі в маленьких новорічних радощах, і, може, 2017 рік буде вдалішим, аніж 2016-й, що минає. Ну що, наважилися? Тоді давайте розглянемо найбільш вигідні для підприємства способи організації передноворічних заходів, а також порядок відображення їх в обліку.
  • Правові особливості депозиту Припустимо, у вас з’явилися тимчасово вільні грошові кошти, і постало питання, як їх зберегти. Просто залишити їх на поточному рахунку — це не найкраще рішення. Адже гроші повинні «працювати». Один із доступних і поширених способів змусити їх робити це — покласти на депозит, щоб отримувати прибуток у вигляді процентів. Про особливості операцій з депозитами ми розповімо вам прямо зараз.
  • Депозит в обліку юрособи На продовження попередньої статті про депозити (див. с. 14) розглянемо податковий та бухгалтерський облік депозитних операцій у юридичної особи.
  • Подарункові сертифікати Подарункові сертифікати — один із елементів сучасного господарського обігу, який застосовується у практиці багатьох підприємств. Давайте подивимося, яким чином наразі обліковують такі сертифікати. Тим більше, що наближаються новорічні свята, і питання щодо обліку подарункових сертифікатів набувають додаткової гостроти.
  • Мінімальні ціни на алкоголь: «градус» знову підвищується «Руки вліво, ноги вправо — це буде остання вправа. Ось і настає вже адаптація… І тепер нам не страшна будь-яка нова ціна І навіть лібероканалізація» Тризубий Стас, «Гімнастика» Позаминулого року* ми знайомили вас, шановні читачі, із поняттям мінімальних цін на алкогольну продукцію. Наразі в уряду знову до них «дійшли руки». Тож виник привід освіжити у пам’яті наші знання щодо того, навіщо існує і як застосовується нижній поріг цін для алкогольних напоїв.
  • Чи можливий форс-мажор у трудових відносинах? ВСУ говорить: «Так!» Суть спору. Працівник, звільнений на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП у зв’язку зі скороченням штату, посилаючись на ст. 116 і 117 цього Кодексу, попросив суд стягнути з роботодавця середній заробіток за час затримки остаточного розрахунку та компенсацію за моральну шкоду. І все було б для працівника добре, якби не одна обставина…
  • Інвентаризуємо резерв відпусток Кількість днів, що залишилися до настання Нового року, уже можна порахувати на пальцях рук і… ніг. А отже, треба скоріше «підчистити хвости», щоб зробити крок у наступний рік без цілого возу недороблених справ цього року. У тому числі проінвентаризувати залишок резерву відпусток на кінець 2016 року! Зараз нагадаємо, як це зробити.
  • Річний перерахунок з ПДФО Підприємство в березні та листопаді 2016 року проводило донарахування сум зарплати (премій та індексації) за минулі звітні періоди. Як ці суми враховувати при проведенні річного перерахунку з ПДФО? Як результат перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Додаткова відпустка учасникам бойових дій Чи можна додаткову відпустку учаснику бойових дій перенести або продовжити, якщо в період цієї відпустки працівник захворів? Чи переноситься ця відпустка на наступний рік, якщо працівник не використав її в поточному? Чи підлягає така відпустка компенсації при звільненні? Чи надають її за місцем роботи за сумісництвом? За який рік вважати наданою відпустку, початок якої припадає на поточний, а закінчення — на наступний календарний рік?
  • Працівник «за свої» придбав ТМЦ: чи обкладається заборгованість єдиним податком? Керівник підприємства (юридичної особи — єдиноподатника) за власні кошти придбав ТМЦ, однак борг перед ним ще не погашений. При перевірці податківці вимагають визнати, що кошти, не компенсовані фізособі протягом 12 місяців, є для підприємства поворотною фінансовою допомогою і мають уключатися до «єдиноподаткового» доходу. Чи правомірно це?
  • Практикум: річний перерахунок ПДФО Працівниці протягом 2016 року нарахували «перехідні» відпускні та лікарняні. Крім того, у жовтні їй донарахували суму індексації за минулі місяці цього року. Як такі виплати врахувати при проведенні річного перерахунку? Як результати перерахунку відобразити в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • «Перехідний» лікарняний: а що з додатковою базою ЄСВ? Працівник захворів. На кінець звітного місяця листок непрацездатності не закрито (працівник продовжує хворіти). Чи потрібно у звітному місяці проводити донарахування ЄСВ до мінзарплати?
  • Чим запам’ятався листопад
  • Закон «про 3200» Парламент ухвалив законопроект від 15.09.2016 р. № 5130, який встановлює розмір мінімальної заробітної плати (МЗП) на рівні, вищому від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ПМП).
  • Уточнюючий ЗВР-1 не подають
  • Організація праці батьків під час карантину Мінсоцполітики у листі від 29.04.2016 р. № 245/13/116-16 розповідає про деякі способи організації робочого процесу для працівників, які мають дітей, на період введення карантину.
  • Як ФОП на ЄП врахувати дохід для призначення соцдопомог Кабмін постановою від 30.11.2016 р. № 890 урегулював порядок врахування доходів фізичних осіб-підприємців при призначенні соціальних допомог сім’ям із дітьми.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі