№93

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2017/№ 93 Інші номери журналу ›
  • Критерії блокування ПН: «полку» прибуло Мінфін у черговий раз удосконалив «блокувальні» Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, затверджені його наказом від 13.06.2017 р. № 567 (далі — Критерії № 567). Зміни внесені наказом від 09.11.2017 р. № 926.
  • Одна з двох «перших» ПДВ-подій — відвантаження товару Лист ДФСУ від 03.11.2017 р. № 2509/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Проблеми округлень у ПН: у ціні можна менше копійки! Лист ДФСУ від 30.10.2017 р. № 2442/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Нові правила гри з електронними документами Наказ Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557
  • «Вугільний» ПДВ: «стрибки» з пільги і назад вийдуть боком Лист ДФСУ від 21.09.2017 р. № 2024/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Інтернет-магазин отримує оплату через банківські ПТКС*: чи треба надавати чек РРО покупцям? Лист ДФСУ від 31.10.2017 р. № 2453/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Неповний робочий час: норми Для одних роботодавців установлення неповного робочого часу є необхідністю, що дозволяє в умовах фінансових труднощів скоротити витрати на оплату праці і зберегти наявний склад кваліфікованих працівників, а для інших — обов’язком, встановленим нормами трудового законодавства. Крім того, на практиці доволі часто неповний робочий час встановлюється на прохання працівника. Приймаєте працівника на роботу на умовах неповного робочого часу? Тоді давайте поговоримо про те, як розрахувати йому норму тривалості робочого часу.
  • Програма «Доступні ліки» За допомогою програми «Доступні ліки» Мінохоронздоров’я вирішило допомогти тяжкохворим громадянам. Йдеться про хворих на серцево-судинні захворювання, діабет II типу і бронхіальну астму. Про загальні правила роботи цієї програми і про те, як аптеці стати її учасником, розповімо в цій статті.
  • Аптека реалізує «доступні» ліки: що в обліку? Аптеки беруть участь у програмі «Доступні ліки» на добровільних засадах. Для самої аптеки участь у Програмі може бути цікава тим, що залучатиметься більша кількість відвідувачів, але водночас це додасть клопоту з обліком таких операцій. До того ж, не відомо, як виконуватимуть свої зобов’язання розпорядники бюджету. І якщо на останніх бухгалтер вплинути ніяк не може, то правильно відображати такі операції в обліку — його прямий обов’язок. Упевнені, ця стаття допоможе розібратися в нюансах обліку аптеки — учасника Програми. Отже, аптека прийняла рішення стати учасником програми «Доступні ліки». З якими особливостями обліку їй доведеться зіткнутися? Давайте разом розберемося.
  • Військові збори: оплатні тонкощі Працівника призвано на військові збори. На період його відсутності за ним зберігаються місце роботи, посада і середня зарплата. Як правильно розрахувати середню зарплату та оплатити період зборів, чи існують нюанси при виплаті таких сум? Про це дізнаєтеся із статті*.
  • Військові збори: оподатковуємо середню зарплату та відображаємо у звітності Із попередньої статті ви дізналися, як розрахувати середню зарплату й оплатити період військових зборів, яким чином отримати компенсацію витрат, пов’язаних з оплатою періоду зборів. Зараз розповімо про оподаткування середнього заробітку за період зборів, а також про нюанси його відображення у звітності.
  • Розраховуємося акредитивом: як облікувати? За умовами контракту з нерезидентом підприємство-покупець (резидент України) зобов’язане відкрити непокритий безвідкличний акредитив для оплати нерезидентові-продавцеві за товари. Яким чином розрахунки з використанням такого акредитива відобразяться в обліку підприємства-резидента? Просто зараз відповімо на це запитання нашої читачки.
  • За кордон на ремонт: особливості обліку У цій статті розглянемо, як організувати та облікувати «закордонний» ремонт товарів/обладнання. Як українському підприємству — замовнику ремонтних послуг облікувати витрати на ввезення і вивезення товару/об’єктів основних засобів, а також результати отриманих ремонтних послуг? Які податкові наслідки чекають на підприємство? Давайте розбиратися.
  • Якщо «вліз» третій: ПДВ-наслідки Іноді оплату за договором постачання/підряду за поставлені продавцем товари/послуги здійснює не їх покупець (отримувач), а призначена ним третя особа (платник). Так само покупець (боржник) може заплатити не безпосередньо постачальникові, а комусь іншому. Цю тему ми вже обговорювали*. Проте зовсім нещодавно з’явилися нові роз’яснення податківців, тому виникла необхідність повторно звернутися до цієї проблеми.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2017 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2003 — 2017 рр. виплачені в листопаді 2017 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у жовтні 2017 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 83, с. 29. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2003 — 2017 роках, якщо вони виплачуються в листопаді 2017 року.
  • Виправити Розрахунок держдивідендів можна Чи можна «самовиправити» помилку в Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до бюджету держпідприємствами?
  • Якщо провайдер телекомпослуг нарахував «самоштраф»… В отриманому нашим підприємством рахун ку за телекомунікаційні послуги сума до сплати зменшена на штраф провайдера на нашу користь. Як провести цей рахунок у бухобліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі