№82

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2017/№ 82 Інші номери журналу ›
  • Продаж нижче собівартості: ПДФО, ВЗ, ЄСВ Лист ДФСУ від 02.08.2017 р. № 1454/6/99-99-13-02-03-15/ІПК
  • Соціальний пакет: визначаємося з набором Доволі часто в оголошеннях про прийом на роботу роботодавці обіцяють майбутнім працівникам не лише відмінні умови праці і високу зарплату, але ще й соціальний пакет. Що може вміщати в себе соцпакет, а що є підміною реального соцпакета? Пропонуємо разом знайти відповідь на це запитання.
  • Соцпакет: де йому місце? Роботодавець сформував соцпакет для працівників. У якому розділі колдоговору (трудового договору) краще відобразити його складові? Чи, можливо, перелік виплат, що входять у соцпакет, і порядок їх надання затвердити окремим документом? Давайте, друзі, знайдемо відповіді на ці запитання разом.
  • Організовуємо харчування працівників Учені спростували поширену думку про те, що ситий шлунок допомагає приймати раціональніші і розумніші рішення. Вони стверджують, що розум працює краще при порожньому шлунку. На щастя, не всі роботодавці поділяють цю точку зору, а тому організовують харчування своїх працівників, незважаючи на останні наукові відкриття. Адже на ситім тулубі голова стоїть прямо. Давайте з’ясуємо, до яких податкових наслідків приводять такі старання роботодавця.
  • Щоб жив — не сумував, або Житло для працівника Доволі часто, намагаючись «прив’язати» до себе цінного співробітника, роботодавець бере на себе вирішення його квартирного питання. Особливо наочно ця тенденція простежується в разі працевлаштування на роботу іногородніх фахівців. Давайте ж поглянемо, які податкові наслідки і для працівника, і для роботодавця матиме такий варіант, як...
  • Доставляємо співробітників на роботу/з роботи Роботодавці, чиї виробничі потужності, офіси або торгові точки розташовані в поганій транспортній доступності, як приємну складову соцпакета пропонують своїм працівникам доставку до місця роботи і назад. Ви теж готові організувати трансфер для співробітників? Тоді розбираємося в нюансах разом!
  • Спортзал в офісі Щоб розрядити напружену робочу атмосферу в офісі, розбавивши її активним і корисним відпочинком, керівник підприємства прийняв рішення «оспортивити» офіс: поставити в ньому тенісний стіл, а також кілька кардіотренажерів для розминки співробітників. У зв’язку із цим у бухгалтера виникла низка облікових запитань. Їх рішенням і займемося.
  • Недержавне пенсійне страхування працівників Часто в соціальний пакет, що надається роботодавцем своїм працівникам, входить недержавне пенсійне забезпечення. Про те, як це позначається на оподаткуванні доходів працівників, ми з вами зараз дізнаємося.
  • Укладаємо договір добровільного медичного страхування працівника Дедалі частіше українські роботодавці, наслідуючи приклад зарубіжних колег, укладають зі страховими компаніями договори добровільного медичного страхування своїх працівників. Це здорово! Однак, отримуючи таку турботу від підприємства, громадянин має бути готовий до додаткового податкового навантаження. Про те, до якого саме, ми вам зараз розповімо.
  • Надаємо допомогу на лікування Працівник, на якого чекає операція із заміни тазостегнового суглоба, звернувся на підприємство з проханням про надання допомоги. Керівник згоден надати допомогу в розмірі вартості такого суглоба (25000 грн., компоненти для суглоба будуть придбані у госпрозрахункового підприємства (не в закладу охорони здоров’я)). Яким чином підприємству оформити надання допомоги працівникові, щоб мінімізувати податкові наслідки для нього?
  • Додатковий день відпочинку: шукаємо можливості Добре, коли роботодавець піклується про своїх працівників не лише на словах, але й на ділі. Тим приємніше, коли колективу дозволяється працювати менше, але за ті ж гроші. «Які для цього є можливості? Як усе це організувати»? — запитує наш читач у листі в редакцію. Інструктуємо!
  • Наднеоподатковувані добові: обліковуємо правильно Підприємство виплачує працівникам, що відряджаються, добові в розмірі, що перевищує неоподатковувану межу, встановлену в ПКУ для відряджень по Україні. Як правильно «оподатковувати» такі добові?
  • Матдопомога до відпустки: вивчаємо нюанси Підприємство має можливість надавати працівникам, що йдуть у щорічну відпустку, матеріальну допомогу. Як краще оформити таке надання? Як обкладати виплачувані суми?
  • Видаємо працівникові позику Як правильно оформити видачу працівникові поворотної фінансової допомоги? Що з оподаткуванням видаваної суми?
  • Орендуємо спортзал/басейн для працівників Підприємство вирішило орендувати для зайняття спортом своїх працівників тренажерний зал і доріжку в басейні по вівторках і четвергах з 18:30 до 21:30. Відвідувати зал і басейн зможе кожен співробітник. Достатньо на вході в спорткомплекс показати пропуск підприємства. Окремі абонементи не оформлялися. Чи не виникне в працівників у зв’язку із цим оподатковуваний дохід?
  • Абонементи в спортзал або басейн для працівників підприємства Працівники підприємства у вільний час відвідують спортзал і басейн на підставі самостійно придбаних абонементів. Підприємство щомісячно компенсує їм вартість таких абонементів. Чи виникає у зв’язку із цим у працівників дохід?
  • Прощаємо працівникові борг за позикою Роботодавець вирішив простити (анулювати) працівникові суму боргу за виданою раніше позикою. Чи буде ця сума оподатковуваним доходом фізичної особи? Чи треба її відображати у формі № 1ДФ?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі