№65

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 65 Інші номери журналу ›
  • ПДВ-реєстрація: кому — право, а кому — обов’язок ПДВ — один із найбільш всеохоплюючих податків. Платниками цього податку є більшість підприємств і чимало підприємців. І виявитися зобов’язаним платити ПДВ суб’єкт господарювання може таким чином, що навіть сам не буде знати про це. Давайте подивимося, що таке ПДВ-реєстрація і кого вона стосується.
  • «Миллион, и жизнь будет хороша»*, або Поріг реєстрації Чи повинне ваше підприємство реєструватися платником ПДВ в обов’язковому порядку? Це залежить від обсягу оподатковуваних операцій. Яким чином розрахувати цей обсяг? Про це поговоримо просто зараз!
  • «І хочеться, і колеться», або Процедура ПДВ-реєстрації Вище ми вже з’ясували, хто і за яких обставин може бути платником ПДВ. Тепер поговоримо про те, як, власне, ним стати. Давайте розглянемо процедуру, через яку має пройти кожен ПДВ-«абітурієнт», аби вступити до кола платників цього податку!
  • Наслідки нереєстрації платником ПДВ У попередніх статтях ми говорили про умови для обов’язкової ПДВ-реєстрації. Однак не завжди суб’єкти господарювання, які зобов’язані зареєструватися платниками ПДВ, своєчасно виконують цей обов’язок. Що чекає на тих, хто не зареєструвався платником ПДВ, хоча мав би це зробити? Давайте поговоримо про це!
  • ПДВ-реєстрація і єдиний податок Єдиноподатники — це особлива категорія платників ПДВ. Відтак, і правила ПДВ-реєстрації для них — особливі. Давайте розберемося із цими правилами!
  • Причини анулювання ПДВ-реєстрації Анулювання ПДВ-реєстрації може здійснюватися як на добровільній основі, так і примусово. Усе залежить від причини такої розреєстрації. Поговоримо про такі причини та їх особливості.
  • Умовне постачання при ПДВ-розреєстрації До останнього звітного ПДВ-періоду слід підійти з особливою увагою. Бо саме в цьому періоді доведеться нараховувати умовні ПДВ-зобов’язання. І зараз розберемося з тим, як правильно це зробити?
  • Анулювання ПДВ-реєстрації: яких наслідків чекати? Сума умовних податкових зобов’язань розрахована — далі переходимо до складання умовної податкової накладної і заповнення ПДВ-декларації. Як скласти таку умовну ПН і відобразити її в ПДВ-декларації? Які труднощі можуть очікувати колишніх платників ПДВ? Ось про це й поговоримо.
  • «Есть только миг между прошлым и будущим...» — і в цей момент ПДВ-подія ПДВ-реєстрація — це одномоментна подія, яка відбувається на певну дату. Водночас господарська діяльність підприємства йде своїм шляхом, не звертаючи уваги на те, чи є таке підприємство платником ПДВ. Тож постає запитання щодо обліку «перехідних» операцій, «водорозділом» для яких стала ПДВ-реєстрація. Давайте поговоримо про це!
  • Нереєстрація «хронічного пільговика»: які наслідки? Зі статті на с. 11 ви вже знаєте, що буде із тим ПДВ-«зобов’язанцем», який «забуде» виконати свій обов’язок щодо ПДВ-реєстрації. Однак іноді наші читачі запитують у нас, наскільки актуальними ці наслідки будуть для суб’єкта господарювання, який здійснює виключно ПДВ-пільговані операції? Відповідаємо!
  • Контракт більше, ніж «поріг реєстрації» Новостворене підприємство у червні придбало товарів на суму 1,2 млн грн. У липні здійснили постачання товару за одним контрактом на суму 1,5 млн грн. Коли підприємство має зареєструватися платником ПДВ? Як оподатковується ПДВ сума перевищення (500 тис. грн.) над 1 мільйоном?
  • Бюджетні кошти і реєстрація ПДВшником. Коли немає права на ПК Наше підприємство планує з вересня 2019 року зареєструватися платником ПДВ. У серпні нами були виконані роботи для бюджетної організації, і цим же місяцем закритий з ними акт виконаних робіт. Оплата за цими роботами надійде тільки у вересні, тобто коли ми будемо зареєстровані платником ПДВ. Податкові зобов’язання (ПЗ) у нас виникнуть при отриманні оплати, тобто у вересні. При цьому всі матеріали для виконання цих робіт були придбані в серпні, а оплачені у вересні. Чи можна включити ПДВ, сплачений у вартості таких матеріалів, до складу податкового кредиту (ПК)?
  • Реорганізація і ПДВ-(пере)реєстрація Підприємство планує здійснити реорганізацію. Чи потрібно у цьому випадку проводити ПДВ-розреєстрацію реорганізованої юрособи і ПДВ-реєстрацію юрособи, утвореної в результаті реорганізації?
  • «Що впало, те пропало»: про повторну ПДВ-реєстрацію Лист ДФСУ від 12.06.2019 р. № 2682/6/99-99-12-02-01-15/ІПК
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі