№43

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2019/№ 43 Інші номери журналу ›
  • ОЗ-переоцінка: розкриваємо секрети проведення Сім разів мір, а раз утни. Це прислів’я дуже до речі підходить до нашої сьогоднішньої теми. Адже перш ніж зважитися на проведення переоцінки, варто гарненько зважити всі «за» і «проти». Ну а для того, щоб ви спочатку зробили правильний вибір, а потім без зусиль організували проведення переоцінки, ми розкриємо вам головні секрети цієї процедури.
  • Уцінка ОЗ/НМА в бухгалтерському обліку За результатами оцінки виявилося, що справедлива вартість переоцінюваних необоротних активів (НА) нижча за їх залишкову вартість? Тоді в обліку слід відобразити уцінку таких НА. Як це зробити? Зараз розповімо.
  • Дооцінка ОЗ/НМА в бухгалтерському обліку Справедлива вартість переоцінюваних НА виявилася більшою за їх залишкову вартість? Тоді в обліку такі НА потрібно дооцінити. Про облік дооцінки НА ми й поговоримо далі.
  • Податковий облік переоцінки необоротних активів Яким чином переоцінка необоротних активів впливає на податковоприбутковий облік підприємства? І чи будуть якісь наслідки з ПДВ? Розбираємося.
  • Проводимо уцінку запасів: коли і як? На відміну від переоцінки основних засобів, уцінка запасів за певних обставин — процедура обов’язкова. Тому знати умови її проведення та правила організації потрібно практично кожному суб’єктові господарювання. Про те, коли потрібно проводити уцінку запасів і як документально оформити її результати, ми й поговоримо в цій статті.
  • Уцінка запасів: нюанси бухгалтерського і податкового обліку З попередньої статті ви вже знаєте, коли і як проводять уцінку запасів, але це лише півсправи. Не менш важливо знати, як правильно показати результати її проведення в бухгалтерському і податковому обліку. Ось про це ми з вами зараз і поговоримо.
  • Зменшення/відновлення корисності ОЗ З часом реальна вартість основних засобів (ОЗ) змінюється. Тому періодично підприємство повинне звіряти з нею балансову оцінку таких активів. Для цього задіюють процедуру зменшення корисності активів. У чому вона полягає і чим відрізняється від уцінки? Як відновити корисність активів? Давайте знайдемо відповіді разом.
  • Уцінки/дооцінки цінних паперів В яких випадках вартість цінних паперів (ЦП) може бути піддана переоцінці? Як відображають її результати в бухгалтерському обліку? Які податкові наслідки ЦП-переоцінок? Про це наша розмова.
  • Переоцінки. Збірник лайфхаків Ми не раз на сторінках видання розповідали про переваги уцінок або дооцінок. Лайфхаки не обмежуються оподаткуванням. Ці процедури можна успішно використовувати й у повсякденній діяльності. Згрупуємо основні ситуації, при яких уцінка або дооцінка може бути корисною.
  • Дооцінка ТМЦ без уцінки: чи допустима? На балансі підприємства зі старих часів висять ТМЦ за цінами до 2014 року. На сьогодні вони коштують значно дорожче. Чи можна зробити дооцінку таких ТМЦ? Чи не буде заниження активів, якщо вони так і числитимуться за старою ціною? (м. Маріуполь)
  • Дооцінка МНМА: можливість і наслідки Чи можна дооцінити малоцінні необоротні матеріальні активи (МНМА)? Як це вплине на облік? (м. Чернігів)
  • Дооцінка ОЗ, уцінених під час перебування єдиноподатником У період перебування на єдиному податку підприємство здійснило уцінку об’єктів основних засобів (ОЗ). Згодом воно перейшло на загальну систему оподаткування і зробило дооцінку таких ОЗ. Чи потрібно застосовувати різниці? (м. Рубіжне)
  • Податкова вартість ОЗ новоспеченого прибутківця Підприємство у 2018 році було платником єдиного податку (ЄП). У зв’язку із суттєвим перевищенням справедливої вартості основних засобів (ОЗ) над їх залишковою вартістю ми провели їх до оцінку. З 2019 року підприємство перейшло на загальну систему оподаткування. Яку вартість ОЗ (з урахуванням дооцінки чи без) враховувати при нарахуванні амортизації? (м. Хмельницький)
  • Операція «Переоцінка», або Оптимізуємо базу ЄП Підприємство — платник єдиного податку (ЄП) планує продати об’єкт основних засобів (ОЗ), що числиться в нього на балансі. Чи можемо ми провести дооцінку цього об’єкта з метою зниження бази для нарахування ЄП? (м. Кривий Ріг)
  • Подовжуємо «життя» повністю замортизованого об’єкта ОЗ На балансі підприємства значиться повністю замортизований об’єкт основних засобів (ОЗ). Зобов’язані ми ліквідувати його чи можемо використовувати у своїй діяльності й далі? Чи обов’язково проводити дооцінку вартості такого об’єкта ОЗ у разі його подальшої експлуатації? (м. Вінниця)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі