№38-39

Податки & бухоблік, травень, 2020/№ 38-39 Інші номери журналу ›
  • Допомога на дітей для ФОП. Кому треба, налітай! Кабінет Міністрів постановою від 22.04.2020 р. № 329 затвердив Порядок виплати ФОП допомоги на дітей на період карантину. Хто зможе отримати цю допомогу, за яких умов, в якому розмірі та за який період, з’ясуємо прямо зараз.
  • Перенесення строків: загальна ідея Епідемія коронавірусу, як і належить, захопила нас усіх зненацька. Уряд був змушений вживати негайних карантинних заходів, які уповільнили діяльність суб’єктів господарювання. Разом із цим, незважаючи на карантин, невблаганно наближаються строки, відведені суб’єктам господарювання на виконання визначених законодавством податкових та інших обов’язків. Розуміючи об’єктивну неможливість вчасно виконати ці обов’язки в умовах карантину, законодавець подбав про перенесення строків на їх виконання. Сьогоднішній тематичний номер — саме про ці перенесення!
  • Перенесені податки: звітування і сплата У зв’язку із карантином законодавець прописав у ПКУ перенесення строків подання звітності і сплати податкових зобов’язань за певними податками. У цій статті з’ясуємо, платникам яких саме податків так пощастило!
  • Перенесення та оприлюднення фінзвітності Карантин відобразився у тому числі й на строках оприлюднення фінансової звітності. У цій статті з’ясуємо, яким саме чином відбулося перенесення строків на таке оприлюднення!
  • Адміноскарження і перенесення строків У цій статті розглянемо ще одне актуальне питання — перенесення строків, протягом яких оскаржуються рішення податківців.
  • Податкова накладна і перенесення строків ПН і РК до них — це ті документи, які відіграють особливу роль у ПДВ-обліку. Наскільки карантинне перенесення торкнеться тих строків, які пов’язані з цими документами? Давайте розберемося із цим питанням!
  • Перенесення строків перевірок На період карантину в Україні були зміщені не тільки строки звітування та сплати певних податків, а й строки проведення податкових і ЄСВ-перевірок. Які перевірки та на який строк змістилися і як це вплине на суб’єктів господарювання, поговоримо далі.
  • НЕ перенесені карантином строки На час карантину законотворці з метою підтримки бізнесу в такий важкий період вирішили дещо спростити життя суб’єктів господарювання і перенесли строки сплати певних податків та подання звітності, продовжили строки давності і строки подання скарг тощо. Водночас у зв’язку з карантином перенесено було не всі строки, які важливі для підприємства. Про те, які строки не було перенесено на час карантину, поговоримо далі.
  • Продовжена позовна давність, або Коли тепер списувати безнадійку? У зв’язку з карантином продовжено й строки давності для подання цивільного позову. А отже, строк списання безнадійної дебіторської/кредиторської заборгованості, що потрапила під продовження, теж настане пізніше. Яка дебіторка/кредиторка потрапить під перенесення? Коли її можна буде списати? І які це спричинить податкові наслідки? Відповіді — у статті.
  • Продовження податкових строків давності Одним із найбільш широких за сферою свого застосування є перенесення податкових строків давності, прописаних у ст. 102 ПКУ. Що це означає? Давайте розберемося!
  • Позовна давність і Ко: що ще продовжили? Ви вже знаєте, що загальний трирічний строк позовної давності (ПД), установлений ст. 257 ЦКУ, продовжено на період дії карантину. Водночас на цей же період продовжені й інші строки, встановлені окремими статтями ЦКУ і ГКУ. Давайте з'ясуємо, про які саме строки йдеться.
  • Щорічні збори учасників ТОВ і АТ: строки проведення Чи встановлено законодавством перенесення строків для проведення щорічних зборів учасників ТОВ і акціонерів? (м. Київ)
  • РРО-порушення під час карантину ФОП — платник ЄП 2 групи перевищив у І кварталі мільйонну межу, але РРО почав використовувати тільки з початку травня, а не квітня. При цьому у квітні він проводив готівкові операції без використання РРО. Чи можуть притягти до відповідальності ФОП, який допустив порушення в період карантину, якщо порушення виявлять після його закінчення? (м. Київ)
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі