№72

Податки & бухоблік, вересень, 2020/№ 72 Інші номери журналу ›
  • Відшкодування збитків: облік і податки Пам’ятаєте, податківці завжди говорили, що відшкодування збитків повинне оподатковуватися ПДВ? Так от, нещодавно із цього приводу з’явилося адекватне роз’яснення. Сьогодні поговоримо і про це роз’яснення зокрема, і про відшкодування збитків узагалі. Як його відобразити в обліку? І що виходить з податками? У цьому ми зараз і розберемося.
  • Працівник-сумісник і Звіт з ЄСВ На підприємстві є працівники, що прийняті на роботу за сумісництвом. Чи потрібно показувати в таблиці 5 Звіту за формою № Д4 дати їх прийняття/звільнення з роботи? Як відобразити в таблиці 6 заробітну плату, нараховану внутрішньому сумісникові: у загальній сумі зарплати, нарахованої йому роботодавцем за основним місцем роботи і за місцем роботи за сумісництвом, чи в окремому рядку?
  • Вийшов з ладу РРО: як оприбуткувати готівку? Уявіть таку доволі розповсюджену ситуацію: посеред дня вийшов з ладу РРО. Ну або раптово відключили електроенергію. А ви, звісна річ, про те, щоб зробити за цей день Z-звіт, ще навіть і не думали. Як бути з оприбуткуванням готівки? А якщо такий форс-мажор з РРО/електроенергією триватиме кілька днів? Розбираємося разом.
  • Нова діяльність на ЄП та коди КВЕД До нас звертаються платники єдиного податку (ЄП), які планують здійснювати нові види діяльності, з наступними питаннями. В який термін і як потрібно вносити пов’язані з цим зміни до реєстрів? Як чітко визначити код КВЕД? У разі невнесення або несвоєчасного внесення даних щодо нових видів діяльності (та їх кодів згідно з КВЕД), які у платника ЄП можуть бути наслідки такої недбалості? Викладемо необхідну інформацію і свої думки з цього приводу.
  • Продаємо у збиток: чи уцінювати ОЗ? Розберемо досить поширену ситуацію: у середині серпня 2020 року підприємство продало вантажний автомобіль за оціночною вартістю, яка нижче залишкової. Чи потрібна в такому разі уцінка всієї групи основних засобів (ОЗ) або можна перевести цю машину до складу необоротних активів, утримуваних для продажу, й потім уцінити? Як відобразити ці операції в бухгалтерському обліку та в декларації з податку на прибуток?
  • Дві юрособи, один директор: як підписати акт? Два підприємства, у яких директор — одна і та ж сама особа, уклали договір підряду. Договір ми підписали, надавши від імені однієї з юросіб довіреність. А як бути з актами виконаних робіт? Чи може директор підписувати їх? Чи теж треба когось уповноважити на це?
  • Календар робочого часу — 2021 З карантинними заморочками та постійними змінами в законодавстві час біжить дуже швидко. Ось вже й літо-2020 стало історією. А це означає, що пора складати календар робочого часу (виробничий календар) на наступний 2021 рік. Поставитися до цієї роботи слід відповідально. Адже цей документ дуже полюбляють інспектори праці.
  • Зміни до КП. Застосовуємо на практиці Чи потрібно вносити зміни до штатного розпису у разі адаптації назви посади для означення жіночої статі особи, яка її займає? Як правильно утворити таку назву? Як відобразити у штатному розписі назву посади, що відповідає професійній назві роботи «Сестра медична (брат медичний)» (код КП 3231), а саме: окремими позиціями, зазначаючи кількість штатних одиниць за посадою «Сестра медична» та кількість штатних одиниць за посадою «Брат медичний», чи однією позицією?
  • Оренди немає, а орендний код є. «Платите и не фоните»? Чи все ж за фактом? Лист ДПСУ від 21.08.2020 р. № 3512/ІПК/99-00-04-03-03-06
  • Коли звільнення за промбудівлі не буде Лист ГУ ДПС у Полтавській обл. від 18.08.2020 р. № 3408/ІПК/16-31-04-03-33
  • РРО при продажу давальницької продукції Лист ДПСУ від 04.08.2020 р. № 3178/ІПК/99-00-07-05-01-06
  • Оплата за роботу у святковий день: шукаємо істину Лист Мінекономрозвитку від 31.08.2020 р. № 3511-06/53106/07
  • Чи можна подати декларацію достроково? Директор і бухгалтер з жовтня йдуть у відпустку. Чи можна податкову звітність здати заздалегідь? Наприклад, вересневу декларацію з ПДВ подати 28 вересня?
  • Бухгалтерський тест за серпень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор», — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми серпневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі