№31

Податки & бухоблік, квітень, 2021/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Карантинні 8000 грн: як отримати На сьогодні значна частина областей України перебуває у червоній зоні карантину. В цих областях уведено чимало обмежень, у тому числі заборонено здійснювати багато видів діяльності. Для підтримки ФОП і працівників певних суб’єктів господарської діяльності, які найбільше постраждали від уведення карантинних обмежень, запроваджена виплата карантинної допомоги. Про те, хто її може отримати, поговоримо далі.
  • Об’єднаний звіт. Вісті з полів Наразі триває найгарячіший період звітування за 1 квартал 2021 року. Одним із лідерів по «непонятках» є нова об’єднана звітність з ЄСВ та ПДФО. Ні, ми навіть не сподівалися, що все пройде легко. Але ж період «нелегкості» дещо затягнувся. Плюс практика підкидає свої нюанси. У результаті те, що написано в теорії в Порядку № 4, затвердженому наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4, не завжди збігається з тим, що ми маємо в результаті написання програми та розставляння контролів при перевірці звітності. Тож пропонуємо обговорити вісті з полів.
  • Перейменували вулицю: що робити? За останні роки багато міст, проспектів, вулиць, бульварів перейменували. У платників податків у зв’язку з цим досі виникають запитання. Дамо відповіді на основні з них.
  • Відшкодування ПДВ і хронологія «мінуса» У лютневій декларації з ПДВ заявили до бюджетного відшкодування (БВ) оплачений ПК лютого (із ряд. 10) і січня (із ряд. 16.1). Але зателефонували податківці і повідомили, що ми неправильно розшифрували «мінус» по періодах. І «мінус» січня заявляти не можемо, оскільки він вже з’ївся поточними лютневими ПЗ (із ряд. 9). А за лютий можемо заявити до БВ лише той оплачений ПК, який взяв участь у виробництві експортної продукції. Чи це так? Чи мають рацію контролери?
  • Виправляємо помилку у формі № 1ДФ Підприємство у порції № 2 форми № 1ДФ за 4 квартал 2020 року не зазначило суму нарахованої/виплаченої зарплати (45000 грн) та утриманих з неї ПДФО (8100 грн) й ВЗ (675 грн) за одним із працівників неуповноваженого відокремленого підрозділу. Як виправити допущену помилку, якщо вона виявлена у квітні 2021 року?
  • Амортизація основних засобів у ФОП-загальносистемника ФОП-загальносистемникам законодавець уже доволі давно дозволив уключати через амортизаційні відрахування до своїх витрат витрати, понесені на придбання ОЗ. Але і до сьогодні у ФОП виникають запитання з приводу амортизації ОЗ. Щоб їх було менше, поговоримо про те, як ФОП амортизувати ОЗ у 2021 році.
  • Індексуємо зарплату за травень 2021 року
  • Доходи за 2011 — 2021 рр. виплачені у квітні 2021 року: розраховуємо компенсацію
  • Облік товарних запасів ФОП: проєкт Проєкт порядку обліку товарних запасів для ФОП*
  • Медпослуги оплачені дистанційно: з РРО чи як? Лист ДПСУ від 05.04.2021 р. № 1357/ІПК/99-00-07-05-01-06
  • Електронний реєстр листків непрацездатності скоро запрацює Постанова КМУ від 31.03.2021 р. № 323
  • Неповний робочий тиждень: визначаємо відпускні Лист Мінекономіки від 01.04.2021 р. № 4711-06/19889-07
  • Помилково застосували ІТ-пільгу до роялті До платежу за використання програми, що є роялті, помилково застосували ІТ-пільгу з ПДВ (з п. 261 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ). Як це виправити? (м. Харків)
  • Інвентаризація виявила алкоголь. Що далі? Чи може акцизний товар (алкоголь) оприбутковуватися, наприклад, за результатами інвентаризації? Йдеться саме про оприбуткування, не про пересортицю. Чи нема ризиків, що підприємство у такий спосіб може торгувати товаром, купленим не у суб'єкта господарювання, який має ліцензію на торгівлю спиртним? І яка відповідальність за це? (м. Херсон)
  • Імпорт і торгівля рідиною для електроцигарок Шановна редакціє, нас цікавлять питання стосовно імпорту й торгівлі рідини для електронних цигарок та картриджів, заправлених рідиною. Як бути з акцизними марками, зокрема хто й де повинен маркувати ці товари: імпортер чи нерезидент-виробник? Чи потрібно одержувати ліцензію для імпорту цих товарів в Україну й ліцензії на їх продаж, якщо є ліцензія на продаж тютюнових виробів? (м. Кривий Ріг)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі