№14

Оплата праці, липень, 2020/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Уповноважена особа зі спрощених закупівель: покладаємо функції та встановлюємо доплату На головного бухгалтера в ОМС покладено функції уповноваженої особи для проведення спрощених закупівель (окремої посади в штаті немає). Чи потрібна на це згода працівника? Чи обов’язково встановлювати за це доплату?
  • Електронні лікарняні: початок тестового режиму
  • Щодо виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності під час запровадження простою на підприємстві Лист від 23.06.2020 р. № 6387/0/290-20/45
  • Щодо впровадження дистанційної роботи Лист від 23.06.2020 р. № 3501-06/38745-07*
  • Дистанційна (надомна) робота Дистанційна (надомна) робота набирає обертів. Не останню роль у цьому зіграла пандемія COVID-19. Але вчені застерігають, що обмеженість у русі може негативно позначитися на здоров’ї. Уже навіть створено модель середньостатистичного співробітника на віддаленій роботі з майбутнього. І якщо уява при прочитанні слова «модель» малює струнку довгоногу красуню, вчені нам пропонують геть інший варіант — особу з поганою поставою, ожирінням, запаленими очима, блідою шкірою, проблемами з волоссям. А до цього всього букету — постійний стрес. Все ще хочете працювати дистанційно? Тоді розбираємо нюанси оформлення та оплати.
  • Графік роботи підприємства: як перенести вихідний на інший місяць? Графік роботи підприємства — п’ятиденка з двома вихідними (субота, неділя). З нагоди ювілею компанії у вересні 2020 року керівник хоче перенести робочий день з одного місяця на інший: — у вересні 2020 року — 21 роб. дн. (168 годин) замість 22 роб. дн. (176 годин); — у жовтні 2020 року — 22 роб. дн. (175 годин) замість 21 роб. дн. (167 годин). Чи можливий такий варіант?
  • Уповноважена особа: включаємо в штат посаду В ОМС до штатного розпису вводять окрему посаду з функціями уповноваженої особи для спрощених закупівель. Яка саме назва посади повинна бути? Які вимоги щодо освіти уповноваженої особи?
  • Дні відрядження: готуємося до оплати Говорять: «Хто приготувався до бою, той його наполовину виграв»*. Тому коли мова заходить про оплату днів відрядження, без підготовки нікуди. Передусім тут треба запастися відповідними документами, які б стали основою для подальших розрахунків. А також правильно визначити кількість днів службової поїздки. Адже від цього безпосередньо залежатиме сума відрядної оплати. Про всі сюрпризи, які очікують вас у вирішенні цих питань, ми розповімо в сьогоднішній статті.
  • Доплата соцпрацівникам: як розрахувати Постановою КМУ № 375* надана можливість установлювати доплату соціальним працівникам на період карантину у розмірі до 100 %. Який механізм її розрахунку та які виплати при цьому враховувати у складі зарплати? Як розрахувати таку доплату за березень 2020 року, якщо соцпрацівнику була виплачена премія до 8 Березня?
  • Середній заробіток контрактника & зміна режиму роботи підприємства На підприємстві встановлено п’ятиденний робочий тиждень. З 01.07.2020 р. за рішенням роботодавця підприємство було переведене на неповний робочий тиждень — три робочі дні на тиждень (робочі дні — понеділок середа і п’ятниця). На підприємстві є працівник, який проходить військову службу за контрактом. Як у такому разі оплатити період військової служби за контрактом за середньою зарплатою виходячи з режиму роботи п’яти чи трьох денного робочого тижня?
  • Відображаємо у звітності премію звільненому працівникові Працівник звільнився 15 червня 2020 року, у липні 2020 року йому нарахована премія за результатами роботи за II квартал у розмірі 3600 грн. Як її відобразити в ЄСВ-звіті та формі № 1ДФ?
  • Витрати на боротьбу з COVID-19 можна включити до податкової знижки Фізособа перерахувала кошти медзакладу з метою попередження поширення коронавірусу (COVID-19). Яку суму можна включити для отримання податкової знижки? Оплату здійснено через Приват24. Чи потрібно для підтвердження витрат засвідчувати у банку роздруковану електронну квитанцію?
  • Надбавка за безперервний стаж: як установити суміснику Головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» (за основною посадою) з липня 2020 року працює за сумісництвом у тому ж КНП лікарем-статистом на 0,5 ставки. Як йому встановити надбавку за безперервний стаж роботи за посадою лікаря-статиста?
  • Доплата за завідування бібліотекою Як установити доплату за завідування шкільною бібліотекою?
  • Шкільні бібліотекарі: преміювання та надання матеріальної допомоги Як здійснюється преміювання працівників шкільних бібліотек? Чи виплачується їм матеріальна допомога на оздоровлення?
  • Компенсація: виплата зарплатних боргів у липні 2020 року Якщо роботодавець вчасно не виплатив працівникам зарплату, то він зобов’язаний при виплаті такої заборгованості нарахувати і виплатити компенсацію.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі