№25

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2017/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо відшкодування ОМС різниці у тарифах Лист від 02.02.2015 р. № 31-06330-06/3-5/3244
  • Про затвердження індексів балансової вартості об’єктів житлового фонду станом на 01 січня 2017 року Наказ від 11.05.2017 р. № 106 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.05.2017 р. за № 676/30544 (витяг)
  • Індексація житлового фонду: як та коли Традиційно кожного року проводиться індексація балансової вартості житлових будинків, належних до них будівель і споруд. Основною метою цієї процедури є приведення балансової вартості об’єктів існуючого житлового фонду у відповідність із фактичною вартістю будівництва. Причому вимога щодо індексації балансової вартості стосується всіх об’єктів житлового фонду незалежно від форм їх власності. Чимало бюджетних установ мають на балансі такі об’єкти. Відтак їх балансову (залишкову) вартість потрібно щорічно індексувати. Як слід проводити індексацію та правильно відобразити ці операції в бухобліку з урахуванням цьогорічних «облікових» змін? Про це та інше розповімо далі у статті.
  • Поточний ремонт власними силами У нашій установі планується проведення поточного ремонту приміщень власними силами без залучення підрядників. Як самостійно визначити норми списання матеріалів за ДБН, якщо в штаті установи немає відповідного фахівця, а працівники бухгалтерії нічого в цих нормах не розуміють?
  • Оплата поштових послуг Працівник установи за власні кошти відправив поштою листи, вага яких перевищує норму. У зв’язку з цим на конвертах працівник Укрпошти наклеїв марки. Нашому працівнику були видані чеки, в яких зазначено розмір оплати за вагу листів (18,80 грн.) і за марки. Казначейство наполягає на тому, що такі витрати слід відшкодовувати працівнику за КЕКВ 2210, як за марки. Ми ж вважаємо, що оплата повинна здійснюватися за КЕКВ 2240, оскільки це оплата поштових послуг, а марки ми не отримували і не оприбутковували. Хто має рацію?
  • Угода для передачі міжбюджетних трансфертів Чи для всіх видів міжбюджетних трансфертів потрібно укладати угоду? Можливо, угода необхідна лише для трансфертів між місцевими бюджетами?
  • Фінансування пожежної частини На балансі сільської ради є пожежний автомобіль. Ми бажаємо утворити КП «Місцева пожежна частина», яке буде працювати згідно з положенням, затвердженим рішенням сесії сільської ради. За якими кодами (КПК та КЕКВ) можна буде фінансувати таку пожежну частину, зокрема на зарплату та на здійснення видатків, необхідних для її функціонування, оскільки прибутків від її діяльності не очікується?
  • Де взяти кошти на підвищення заробітної плати в ОМС? Постановою КМУ від 24.05.2017 р. № 353 були збільшені оклади працівникам органів місцевого самоврядування. Але затвердженого у кошторисі фонду оплати праці на таке збільшення не вистачає. Чи можуть місцеві ради направити вільний залишок коштів бюджету на збільшення фонду оплати праці працівників органів місцевого самоврядування? Які ще джерела можна використати на збільшення фонду оплати праці працівників органів місцевого самоврядування?
  • Питання обслуговування міського бюджету в банку Міська рада міста обласного значення прийняла рішення про обслуговування коштів бюджету розвитку в банку. З екологічного фонду обласного бюджету міському бюджету виділена субвенція на реконструкцію об’єктів міста. Казначейство відмовляється переказувати ці кошти на рахунок бюджету, відкритий у банку. Чи правомірні їх дії?
  • Порядок виплати різниці в тарифах Комунальне підприємство, що розташоване на території селищної ради, подає централізовано воду жителям селища. При цьому воно несе збитки, оскільки різниця між обсягами поданої та реалізованої води в середньому по Україні перевищує 40 %. У зв’язку із такою ситуацією селищна рада надає комунальному підприємству, як одержувачу, бюджетні кошти на покриття різниці в тарифах за воду. Яким має бути порядок надання таких коштів та якими нормативними документами при цьому керуватися?
  • Публічні закупівлі: запитували — відповідаємо
  • Затвердження тарифів на платні медичні послуги Міський психоневрологічний диспансер є лікувальним комунальним закладом, який проводить платні профілактичні огляди населення. Востаннє тарифи на платні послуги були затверджені розпорядженням обласної державної адміністрації та головним управлінням юстиції у 2008 році. Відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» «госпрозрахункова» ціна повинна бути економічно обґрунтована. Звернення керівництва диспансеру до місцевих органів влади про необхідність затвердження нових тарифів залишаються багато років без відповіді, а різниця між затвердженим у 2008 році тарифом (16,95 грн.) і собівартістю послуги у 2017 році (44,00 грн.) місцевим бюджетом не відшкодовується. Чи має право керівник комунального закладу своїм наказом по диспансеру затвердити ціну на платну послугу відповідно до її собівартості?
  • Оплата проживання у відрядженні: невідповідність фактичних послуг КВЕД Працівник після відрядження надав підтвердні документи про проживання, а саме: квитанцію про оплату послуг з проживання, копії свідоцтв про держреєстрацію та платника єдиного податку другої групи фізичної особи — підприємця. Бухгалтер виявив невідповідність зв’язку витрат на проживання з основною діяльністю підприємця. Так, згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців у підприємця зазначені такі види діяльності: КВЕД 68.20 «Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна» та КВЕД 70.20 «Здавання в оренду власного нерухомого майна». Ці види діяльності не включають у себе експлуатацію готелів, багатокімнатних готелів, будинків відпочинку, мебльованих кімнат та інших місць, призначених для короткотермінового або тимчасового проживання. Тобто фактично підприємець надає види діяльності, які не зазначені у його облікових даних. Чи буде в разі відшкодування працівнику витрат на проживання цей факт кваліфіковано як порушення законодавства бюджетною установою?
  • Визначаємо тривалість додаткової відпустки за стаж для посадової особи ОМС Посадовою особою органу місцевого самоврядування складено присягу 17.10.2005 р. На сьогодні вона має стаж роботи в цьому органі понад 11 років. З 19.06.2017 р. зазначений працівник йде у щорічну відпустку. Чи має він право на додаткову відпустку за стаж служби в органі місцевого самоврядування, і якщо так, то якої тривалості повинна надаватись йому така відпустка?
  • Індексуємо зарплату за липень 2017 року Нагадаємо, що з 1 грудня 2015 року за оновленими правилами індексації тільки в місяці підвищення посадових окладів працівників необхідно провести порівняльні розрахунки і визначити право працівника на подальшу індексацію. Норми Порядку № 1078 пропонують: у разі якщо збільшується посадовий оклад (тарифна ставка), значення ІСЦ у місяці, у якому відбувається підвищення, береться за 1 або 100 %, а для проведення подальшої індексації здійснюють наново обчислення ІСЦ з місяця, наступного за місяцем підвищення вказаних грошових доходів населення ( п. 5 Порядку № 1078).
  • Щодо права військовослужбовця на податкову знижку Чи має право на податкову знижку військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення?
  • Щодо оподаткування благодійної допомоги фізособам з території АТО Яка сума (вартість) благодійної допомоги, що надається згідно з п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 ПКУ фізичним особам, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) антитерористична операція, та/або вимушено покинули місце проживання у зв’язку з проведенням антитерористичної операції, не включається до оподатковуваного доходу платника податку?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в липні 2017 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі