№24

Бухгалтерський тиждень, червень, 2017/№ 24 Інші номери журналу ›
  • Декларація з податку на прибуток: зустрічайте нову форму! Наказ Мінфіну від 28.04.17 р. № 467 «Про внесення змін до форм податкової декларації з податку на прибуток підприємств»
  • Акцизні штрафи у Методрекомендаціях ДФСУ: продаж палива без реєстрації, нереєстрація накладних... Лист ДФСУ від 13.05.17 р. № 11856/7/99-99-12-03-03-17
  • Касовий чек при інтернет-торгівлі: складайте на підставі виписки банку Лист ГУ ДФС у Харківській області від 30.05.17 р. № 412/ІПК/20-40-14-10-17
  • Оплата проживання у відрядженні: незначні недоліки у чеку РРО не перешкода Ухвала Харківського апеляційного адміністративного суду від 11.05.17 р. у справі № 818/1740/16
  • Збільшено мінімальний розмір аліментів Законодавці збільшили мінімальний розмір аліментів на одну дитину з 30 % до 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
  • Компенсація за придбану сільгосптехніку На 2017 рік у Держбюджеті закладено кошти на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Порядок надання такої компенсації Кабмін затвердив ще на початку березня 2017 року.
  • Придбання-продаж акцій товариств З метою підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах законодавці внесли зміни до низки нормативно-правових актів, якими проведено удосконалення механізму придбанняпродажу акцій товариств.
  • Вища освіта для дітей переселенців Законодавці продовжують піклуватися про осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України.
  • Календар тижня
  • Помилка в умовному ІПН у податковій накладній: чи варто виправляти Приводом для написання цієї статті стало запитання нашого читача. Його суть така: «Платник ПДВ упродовж березня — квітня 2017 року виписував окремі «компенсуючі» податкові накладні (тип причини «13»). При цьому вказував у них умовний ІПН «400000000000» (замість умовного ІПН «600000000000», як того вимагав оновлений Порядок № 1307). При цьому відображав такі ПН у відповідних рядках ПДВ-декларації і додатка Д5. Чим загрожує платникові ПДВ така помилка і чи потрібно її виправляти?». Зараз розповімо.
  • Податок на нерухомість: фізособи також у грі! Не новина, що фізособам — платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, цей податок нараховують податківці. Однак у 2017 році вони це робитимуть за 2016 рік і за правилами, що діли у минулому році. Щоб для власників нерухомості визначена контролерами сума не була несподіванкою, ми нагадаємо правила сплати цього податку у 2017 році.
  • Аптечка на підприємстві: купуємо, поповнюємо і обліковуємо Як відомо, краще бути багатим і здоровим, ніж бідним та хворим. Але, на жаль, як би блискуче не була організована система охорони праці (ОП) на підприємстві, нездужання працівників і виробничі травми все одно трапляються. У такому разі на допомогу прийде аптечка першої медичної допомоги. У вас її ще немає? Тоді саме час обзавестися нею. А ми, зі свого боку, розповімо вам про те, що в ній повинно міститися, як відобразити в обліку придбання аптечки та її поповнення необхідними ліками, ну і звичайно, як списати прострочені медикаменти.
  • Продаж б/в автомобіля фізособі: організаційні й облікові «знаки» Підприємство-прибутківець — платник ПДВ вирішило продати фізособі свого «залізного коня», що значиться як основний засіб. Як це зробити? Які кроки вчинити? Як відобразити такий продаж в обліку? Про це — у сьогоднішній статті.
  • НеПЕЧАТний документ: ламаємо стереотипи Україна жвавою ходою йде в Європу! Законодавець активно укладає у «прокрустове ложе» прогресивних стандартів чинне законодавство. Сьогодні розберемо скасування обов’язкової наявності печатки на документах. Що та як — читайте в цій статті.
  • Табель обліку робочого часу: топ-запитання Табель обліку робочого часу. Що це за документ? Для чого він потрібний? Хто зобов’язаний його вести? Відповіді на ці й інші запитання — у нашій статті.
  • Купівля авто в лізинг: чи будуть витрати в підприємця З 2017 року в підприємців-загальносистемників з’явилося довгоочікуване право на амортизацію, але воно перетворилося на фата-моргану. Номінально, начебто, і можна, а на ділі — суцільні питання й обмеження. Узяти хоча б купівлю вантажного автомобіля: за ним немає права ні на витрати, ні на амортизацію. А що як автомобіль купити у фінлізинг? Чи будуть витрати, амортизація, податковий кредит з ПДВ? Розбираємося!
  • Негарантійний ремонт товарів за кордоном: ПДВ- і бухоблікові нюанси Платник ПДВ вивіз за кордон товар на негарантійний ремонт у режимі переробки на суму 250 євро. У ПДВ-декларації таку операцію не відобразив. Зворотне ввезення в режимі імпорту було проведене на суму 350 євро. На різницю вартості послуг ремонту 100 євро за митною декларацією (МД) було нараховано мито і ПДВ та сплачено на митниці. Чи можна сформувати податковий кредит за такою операцією? Чи може підприємство витрати з вивезення і ввезення товару на ремонт віднести на його собівартість або ж вони відносяться на витрати періоду (рахунок 93)?
  • Добрива для підживлення дерев: що з ПДВ Платник ПДВ, який займається купівлею-продажем сірчаної кислоти, придбав добрива (у платника ПДВ) для підживлення дерев навколо офісу й автобази. Як відобразити цю операцію в ПДВ-обліку?
  • Енергоефективний кредит: чи буде ПДФО Чи виникає об’єкт обкладення ПДФО у фізособи, яка отримує відшкодування частини суми кредиту, використаного для придбання енергоефективного устаткування та/або матеріалів?
  • Амортизація при реорганізації підприємства На підприємстві відбулася реорганізація: з одного підприємства виділилося два. Одне з них отримало на баланс основний засіб (будівлю) зі строком корисного використання 25 років, який протягом 5 років амортизувався у попередника. Виходячи з якого строку підприємство-правонаступник має амортизувати отриманий на баланс основний засіб (ОЗ)?
  • Купуєш скраплений газ на АГЗС? «Тільки для себе!..» Наше підприємство використовує скраплений газ, що придбаває на АГЗС для різання металу, і частину цього газу в балонах реалізує на сторону. Чи вважаємося ми платником акцизного податку?
  • Торговельний центр на території ринку: чи буде пільга з «нерухомого» податку Фізична особа має у власності на території ринку торговельний центр площею 1000 м. Чи потрібно сплачувати за такий об’єкт податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі