№05

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2017/№ 05 Інші номери журналу ›
  • Податок на прибуток Продовжуємо наш марафон — пробіжку новинками ПКУ-реформи*. Нагадаємо, що ми вже встигли розглянути новинки ПДВ, ЄП та інших податків/зборів. Сьогодні ж стартуємо з податку на прибуток.
  • Неприбутківці Серйозні зміни для неприбутківців відбулися ще минулого літа. А нинішніми змінами до ПКУ законодавці просто зняли свої минулі недоробки. Давайте поглянемо, що вийшло.
  • Трансфертне ціноутворення Новацій, що регулюють питання трансфертного ціноутворення (ТЦУ), у ПКУ з’явилося багато. Але сьогодні ми виділимо тільки найосновніші.
  • Адміністрування «по-новому» Продовжуємо* аналізувати новації цьогорічної «податкової реформи». Давайте подивимося, що важливого запропонували нам законодавці у царині адміністрування податків. А тут чимало відчутних новацій.
  • Акциз за грудень: ну-бо задекларуй! Свята промчали як вітер, прийшов час заповнювати та подавати нову декларацію з акцизного податку за грудень-2016. Сьогодні обговоримо проблеми із заповненням декларації в розрізі новин, що пов’язані з оподаткуванням акцизом операцій з пальним.
  • «Трудова» квота. Прийшов час звітувати Як правило, «трудова» квота не доставляє особливого клопоту роботодавцям. Єдиний мінус — необхідність звітувати за підсумками року. Звіт складали рік тому і вже не пам’ятаєте, як це робиться? Або ви взагалі не в курсі, що ще за квота така? Не біда! Зараз усе розкладемо по табличках.
  • Уточненка з ПДВ, якщо на особовому рахунку переплата За особовим рахунком значиться переплата з ПДВ, але в бухобліку її не відобразили. У грудні подали уточнюючі декларації з цього податку (нарахували «компенсуючі» ПЗ, але ПН на себе не виписали). Чи можна зарахувати суми донарахувань ПЗ за УР (разом зі штрафами та пенею) у рахунок переплати за особовим рахунком? Як показати в бухобліку розрахунки за особовим рахунком і «компенсуючі» ПЗ за уточненками? Вище — прохання допомогти від одного з наших читачів. А нижче — наші поради. Вважаємо, вони зацікавлять багатьох.
  • Тривалість робочого часу у 2017 році Кожен бухгалтер знає: щоб правильно розрахувати працівнику зарплату, відпускні, лікарняні, декретні, суму оплати за дні відрядження тощо, потрібно мати під рукою календар робочого часу. Де все це шукати? Зараз розповімо.
  • «Трудова» доплата до МЗП і…
  • Розраховуємо мінімальний розмір годинної тарифної ставки Як розрахувати мінімальний розмір годинної тарифної ставки? Чи потрібно за працівниками-погодинниками розраховувати доплату до МЗП? І якщо потрібно, то як?
  • Було 150 тисяч — стало 50! Новий максимум готівкових розрахунків за участю фізосіб
  • Коди УКТ ЗЕД в ПН/АН — краще не помилятися Виписали ПН і АН на дизпаливо на 37155 л. Помилилися в коді УКТ ЗЕД — 155 л має бути під іншим кодом (ціна на обидва види дизпалива однакова). Як виписати розрахунки коригування до ПН і АН: зняти всю кількість і записувати дві правильні позиції чи можна відмінусувати і приплюсувати 155 л?
  • Неоподатковувані послуги для нерезидента: що з ПДВ? Резидент надає нерезиденту консультаційні послуги (не оподатковуються ПДВ за п.п. «в» п. 186.3 ПКУ: через «закордонність» замовника). При цьому резидент несе витрати як «з ПДВ», так і «без ПДВ». Крім того, за домовленістю сторін частину з таких витрат резидент перевиставляє нерезиденту, який їх компенсує окремо від плати за послуги. Чи виникатимуть у такому разі ПЗ з ПДВ?
  • Трудові книжки із зони АТО Підприємство бере на роботу двох громадян, які переїхали з Донецька. В одного з них у трудовій книжці українського зразка запис про звільнення з попереднього місця роботи засвідчено печаткою «ДНР», а другий узагалі надав трудову «республіканського» зразка. Чи має право підприємство приймати такі документи?
  • Індекс інфляції за грудень — 100,9 %
  • Оновлено Довідники податкових пільг ДФСУ листом від 30.12.2016 р. затвердила нові Довідники податкових пільг, що є втратами доходів бюджету станом на 31.12.2016 р. (№ 81/1), та інших податкових пільг станом на 31.12.2016 р. (№ 81/2).
  • Передали будинок ОСББ? Податкових різниць немає! ДФСУ листом від 29.12.2016 р. № 28479/6/99-99-15-02-02-15 надала чергове роз’яснення щодо оподаткування операцій при передачі будинків з балансу комунального підприємства на баланс об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
  • Управління будинком — відтепер субсидіюється Постановою від 28.12.2016 р. № 1022 уряд затвердив Порядок визначення граничного розміру витрат на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком..., виходячи з якого надаються субсидії населенню.
  • Якщо працівнику компенсували вартість ПММ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі