№17

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2019/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Розподільчі ПН штрафуються в загальному порядку Лист ДФСУ від 16.01.2019 р. № 175/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Спочатку арешт відсуди, а потім і штрафи... Лист ДФСУ від 29.12.2018 р. № 5485/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Строки і процедура реєстрації ПН/РК Для правильної роботи СЕА складені ПН/РК потрібно реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН). Які строки встановлено для реєстрації ПН/РК, як «процедурно» правильно зареєструвати ПН/РК і не прострочити з реєстрацією, як правильно зберігати зареєстровані ПН/РК? Із цих основних моментів і почнемо наш тематичний номер.
  • Запізнілі і незареєстровані ПН/РК у декларації Вам напевно вже доводилося реєструвати ПН/РК з порушенням установлених строків. І, швидше за все, ви хоч раз отримували несвоєчасно зареєстровані ПН/РК від своїх постачальників. А може, якісь з ваших вихідних/вхідних ПН/РК і зовсім залишилися незареєстрованими? Давайте згадаємо, як відображати такі запізнілі/зовсім незареєстровані ПН/РК у декларації.
  • Розблоковані ПН/РК У цій статті поговоримо про те, коли і як відбувається реєстрація розблокованих ПН/РК, і розберемося з тим, як відображати такі ПН/РК у декларації.
  • Регліміт і реєстрація ПН/РК Нічого в цьому житті не дається задарма — і особливо, якщо йдеться про реєстрацію ПН/РК у ЄРПН. Бо бюджет нікого не кредитує і працює жорсткий закон: «не вистачає регліміту — немає реєстрації». Але теоретично є ще «безреглімітний» механізм реєстрації прострочених ПН/РК через показник ΣПеревищ (п. 200.9 ПКУ, сьогодні й поговоримо.
  • Штрафи за нереєстрацію ПН Незважаючи на те, що штрафи за порушення строків реєстрації ПН/РК діють уже протягом доволі-таки тривалого часу, все одно виникає безліч запитань стосовно «процедури» їх застосування. Щодо яких ПН/РК застосовуються/не застосовуються штрафи, як їх накладають, коли і як сплачувати тощо? Про все по порядку.
  • Зменшуючий РК на неплатника: відстоюємо строки реєстрації Податківці в гонитві за штрафами неодноразово були спіймані на викривленні норм ПКУ. І штрафи за прострочення реєстрації ПН/РК не виняток. Один з наших читачів зіткнувся з кричущою подією. Щоб попередити схожі випадки шахрайства і грабежу, ми вирішили присвятити йому окрему публікацію.
  • Контрагент карає за нереєстрацію ПН/РК Застереження про штрафні санкції за нереєстрацію ПН/РК до багатьох договорів включають уже достатньо давно. Але ставлення до таких положень угод у судів змінюються з року в рік. Особливо яскраво мінливість проявляється останнім часом. Пов’язано це якоюсь мірою і з судовою реформою. Пропонуємо вам разом із нами розглянути в деталях, як працює механізм штрафування і відшкодування збитків у договірних відносинах сьогодні. Чи можна відбитися від таких санкцій?
  • Відсутність квитанції & реєстрація ПН Усім знайоме правило «квитанції протягом операційного дня немає — ПН зареєстровано» з п. 201.10 ПКУ працює далеко не так гладко, як хотілося б. Особливо яскраво проявляються проблеми в «граничні» дати реєстрації ПН. У цій статті розберемося з тим, як же насправді функціонує такий механізм.
  • Прострочили реєстрацію ПН/РК? Не поспішайте «милити мотузок» Ой, як боляче іноді «кусаються» штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК (10 % — 50 % від суми ПДВ!)... Тому багато платників ПДВ, коли не встигають вчасно зареєструвати ПН/РК, намагаються якось виправляти ситуації, щоб не потрапити під такі штрафи. На цю, трепетну для багатьох «ПДВшників», тему сьогодні й поспілкуємося.
  • Забули виписати ПН: що робити? Ми допустили помилку: за одним постачанням не нарахували ПЗ з ПДВ — не виписали (і не зареєстрували) ПН і не включили цей ПДВ до декларації. Як нам діяти: спочатку зареєструвати ПН, а потім подати уточнюючий розрахунок чи навпаки?
  • Крадіжка регліміту ПН при поданні заблокували. Документів для розблокування ми не подавали. Виписали на те ж постачання другу ПН (за іншим номером), і вона успішно зареєструвалася. До декларації включили тільки одну ПН. Чому зменшився регліміт двічі? Чи буде штраф за нереєстрацію тієї кинутої ПН, за якою не подавалися документи?
  • ПН заблокували «назавжди»: штраф і ПН-двійник? Нам заблокували реєстрацію ПН. Подали документи, але в реєстрації відмовили. Оскаржувати не будемо. Чи застосують штраф за нереєстрацію цієї ПН? Чи є в нас обов’язок виписати ще одну ПН і зареєструвати її в ЄРПН?
  • РК до заблокованої ПН: чи буде штраф за несвоєчасну реєстрацію? ПН була відправлена на реєстрацію 12.12.2017 р. Цього ж дня відбулося збільшення ціни в договорі, для чого бухгалтер відправила на реєстрацію РК «на плюс». Потім ПН заблокували і РК не зареєстрували. Після розблокування ПН через суд у лютому 2018 року РК був направлений на реєстрацію повторно. Потім прийшов акт про несвоєчасну реєстрацію РК. Чи можна відбитися в цій ситуації від штрафів за несвоєчасну реєстрацію РК?
  • Перелік основних документів, що використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі