№64

Податки & бухоблік, серпень, 2020/№ 64 Інші номери журналу ›
  • Знову зміни (податки, РРО, ФОП тощо)!* Закон України від 14.07.2020 р. № 786-IX
  • Додаток Д6: рахуємо ПДВ-пільги Після того як з 01.01.2020 р. був скасований загальний Звіт про пільги, їх суму слід розраховувати окремо за кожним податком/збором прямо в деклараціях. Пільги з ПДВ рахують в таблиці 2 додатка Д6 до декларації з ПДВ. Поговоримо про їх розрахунок детальніше.
  • Тет-а-тет із Класифікатором професій 21 століття, новітні технології, медіакомунікації. Прогрес — це добре. Шкода, не всі куточки бухгалтерського й кадрового життя він відвідав. Узяти, наприклад, Класифікатор професій*. Із нього вже пісок сиплеться. А його латають, штопають і знову підсовують нам для роботи. Але не варто сумувати, адже це не такий уже складний документ. Головне — знати, як у ньому шукати те, що потрібно. Хочете полегшити собі пошуки? Тоді увага на статтю.
  • Переведення на іншу постійну роботу: умови, обмеження, ЄСВ-звіт Прислів’я «Де народився, там і згодився» давно вже втратило свою актуальність. Навіть у рамках одного підприємства працівники рідко засиджуються на одному місці. Такі міграції працівників у певних випадках підпадають під поняття переведення на іншу постійну роботу. Як правильно організувати таке переведення, щоб воно не стало мішенню для трудовиків при перевірках і працівник не побіг до суду відстоювати свої права? Обговоримо це прямо зараз.
  • Податковий борг у фізособи-громадянина Податковий борг може виникнути не тільки у суб’єктів господарювання (юросіб та ФОП), а й у звичайних фізичних осіб — громадян. Тому далі поговоримо про те, коли у фізособи — не суб’єкта господарювання такий борг виникає, як довідатися про його існування і як відстояти свої права.
  • Дрібні ПДВшні шахрайства Трапляється на практиці й таке, що нечисті на руку покупці шахраюють з продавцями, користуючись, зокрема, тим, що мінусові РК дуже часто блокуються СЕА ПДВ. Як і з якою ціллю це робиться, які тут є нюанси та як не потрапити у цю халепу продавцеві, давайте розбиратися разом.
  • Електронний акт без підпису замовника: чи можна відобразити в обліку? Підприємство замовляє маркетингові послуги. Виконавець передає акти в електронній формі через сервіс обміну електронними документами (згідно з договором). З середини 2019 року ці акти замовник не підписував, але в обліку відображав. На підставі податкових накладних (ПН) відобразив і податковий кредит (ПК) з ПДВ. Чи можна було так чинити і як тепер бути?
  • Продаж коктейлів у салоні краси: коли переходити на РРО? ФОП — платник ЄП групи 2 займається наданням перукарських послуг. За рік його дохід не перевищує 1 млн грн. Щоб зацікавити клієнтів, він вирішив продавати безалкогольні напої (коктейлі). Чи слід розглядати таку діяльність як діяльність закладів харчування і чи необхідно для продажу таких напоїв ставити РРО?
  • Оновлення коду УКТ ЗЕД і податкова накладна За матеріалами вебпорталу ОВПП ДПСУ
  • Збільшення статутного капіталу на суму прибутку Лист ДПСУ від 22.07.2020 р. № 2998/ІПК/99-00-05-05-02-06
  • Як укрупнюють інформацію у ф. № 20-ОПП За матеріалами категорії 116.11 Бази знань
  • Непрацездатність та часткове безробіття За матеріалами роз’яснення на офіційному сайті ФСС (fssu.gov.ua)
  • Підсумкові ПН у громадському харчуванні: як кодувати? Складаємо підсумкові податкові накладні (ПН) у громадському харчуванні одним рядком (на усю суму реалізації за день) з послуговим кодом 56.10. Чи треба з 01.08.2020 р. через відображення кодів УКТ ЗЕД на підакцизний алкоголь у чеках РРО групувати товари за кодами УКТ ЗЕД у підсумковій ПН?
  • Самозайнята особа без РРО/ПРРО Чи зобов’язана самозайнята особа (адвокат, нотаріус) використовувати РРО (ПРРО) у своїй діяльності?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі