№40

Податки & бухоблік, травень, 2020/№ 40 Інші номери журналу ›
  • ЄСВ з ФОП: гарні новини Законодавці продовжують тримати бухгалтерів у тонусі, щотижня змінюючи правила податкової гри. Добралися й до ЄСВ з ФОП. Тут не обійшлося простим продовженням строків несплати. Все куди глобальніше та цікавіше. Зауважимо, що остаточні тексти прийнятих законів, які сьогодні будемо розглядати (законопроєкти № 3329-д та № 2166), не оприлюднені. Тож спираємося на текст законопроєктів до другого читання.
  • Виводимо працівників на робочі місця Уряд пом’якшив карантин. Частина роботодавців виводить працівників на роботу. Звісно ж, виникають запитання: а чи потрібно видавати накази про такий вихід? Чи можна відкликати працівника із відпустки за свій рахунок? Як припинити простій, дистанційну роботу? Вичерпні відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Інформуємо про масове скорочення Продовжуємо вивчати тему скорочення чисельності/штату працівників*. Сьогодні пропонуємо вам поговорити про звітність, яка пов’язана з таким скороченням, а саме про форму № 4-ПН. У яких випадках потрібно подавати таку форму? Які строки її подання? Чи є відповідальність за неподання? І найголовніше — як заповнити форму № 4-ПН? Відповіді на ці запитання — у статті.
  • Ліцензія на зберігання пального Хто і яким чином штрафує за відсутність ліцензії на зберігання пального? Чи можуть податківці при перевірці виписати штраф на підставі даних бухгалтерського обліку через певний час? Чи можна зберігати без ліцензії пальне в бочках в автомобільному причепі? Викладемо наші міркування щодо цих питань.
  • Ліквідація ФОП: основні правила У зв’язку із запровадженням на території України карантину багато фізичних осіб — підприємців (ФОП) змушені були припинити здійснення своєї діяльності. Така перерва в роботі відчутно погіршила їх фінансовий стан, а деяких навіть змусила взагалі ліквідуватися. Про те, що слід зробити під час карантину для припинення ФОП, поговоримо далі.
  • Адміністративні правопорушення: перенесення строків є чи нема?! Притягнення до адміністративної відповідальності — тема, яка набула актуальності для підприємств під час карантину. Якщо хтось із посадових осіб вчинить дії, які за звичайних умов передбачають накладання адмінштрафу, то що на них чекає в умовах карантину? Про це поговоримо прямо зараз.
  • Індексуємо зарплату за червень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 роки виплачено у травні-2020: розраховуємо компенсацію У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2011 — 2020 роках, якщо вони виплачуються у травні 2020 року.
  • Карантинні ціни: Кабмін увів держконтроль Постанова КМУ від 22.04.2020 р. № 341
  • No cash та інші відрядні зміни Наказ Мінфіну від 13.04.2020 р. № 155
  • Зберігаємо чеки РРО правильно Лист ДПСУ від 14.04.2020 р. № 1514/6/99-00-05-04-01-06/ІПК
  • Лікарняні та карантин. Зустрічаємо зміни Наказ МОЗ від 27.04.2020 р. № 963
  • Березневе звільнення від плати за землю: тільки для тих ФОП, хто подавав декларацію? Лист ДПСУ від 23.04.2020 р. № 1636/6/99-00-04-06-03-06/ІПК
  • Передаєш пальне на зберігання? Ти — платник акцизу! За матеріалами категорії 114.11.1 Бази знань
  • Допомога по частковому безробіттю: оподаткування та облік Як оподатковується та відображається в обліку допомога по частковому безробіттю на період карантину? (м. Чернігів)
  • Документи на отримання ліцензії під час карантину Чи передбачено законодавством перенесення строків подання документів для отримання ліцензії? Чи є можливою взагалі подача документів на отримання ліцензії під час карантину? (м. Суми)
  • Сільгосппослуги для сільгоспЄП Сільгосппідприємство — платник єдиного податку групи 4 (далі — сільгоспЄП) доволі часто надає сільгосппослуги. На сьогодні воно має змогу надавати їх більше, ніж раніше. Але через те, що надання сільгосппослуг може позбавити його статусу платника сільгоспЄП, аграрій не може розкрити свій потенціал. Нещодавно з’явилася інформація, що тепер надання сільгосппослуг в будь-якому обсязі не може вплинути на перебування на сільгоспЄП. Чи достовірна це інформація? (м. Полтава)
  • Податок на нерухомість за склади Непромислове підприємство володіє промисловими складськими будівлями, які знаходяться в місті Харкові. Усі ці будівлі воно здає в оренду. У 2019 році підприємством був нарахований податок за ставкою 0,1 % згідно з рішенням Харківської міської ради, як для інших будівель. На сьогодні податківці заявляють, що для всіх складських будівель, які здаються в оренду, слід було брати максимальну ставку, визначену у рішенні (1 %), оскільки від здачі в оренду нерухомості підприємство отримує дохід. Чи правомірні вимоги фіскалів? (м. Харків)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі