№83

Податки & бухоблік, жовтень, 2020/№ 83 Інші номери журналу ›
  • У підприємства змінилося… Усе тече, усе змінюється… Погода, події, люди… Сучасний світ запрограмований на зміну умов. Щоб триматися на плаву, доводиться підлаштовуватися. Ось ми і розберемо з вами в деталях процедури різних змін, що відбуваються в юросіб і ФОП. Місцезнаходження, види діяльності, головбухи, директори і багато іншого.
  • …найменування Куди ж юрособі без найменування… Це перша й основна відмітна риса будь-якої організації. Вирішили його змінити? Тоді давайте поговоримо про те, що при цьому потрібно врахувати та як це зробити правильно.
  • …місцезнаходження Місцезнаходження — не менш важливий нюанс, ніж найменування. І насамперед місцезнаходження, занесене до ЄДР*. Юрособа вирішила змінити дислокацію, але ви не знаєте, як це оформити? Куди потім платити податки і звітувати? Відповіді знайдете в нашій статті.
  • …директор У цій статті пропонуємо розібратися з процедурою зміни директора. На що звернути увагу та як оформити все правильно? Зараз розповімо.
  • ...головний бухгалтер Головний бухгалтер — працівник особливий. Аж надто багато на ньому всього зав’язано. Не менше, ніж на директорові. Тому до таких змін потрібно підійти з усією відповідальністю. Тож його заміні ми теж присвятили окрему статтю.
  • …учасник Зміни у складі учасників ТОВ/ТДВ можуть відбуватися з різних причин. Це і купівля-продаж частки, і входження нового учасника за допомогою збільшення статутного капіталу за рахунок його додаткового вкладу, й успадкування частки. Але все-таки найчастіше трапляється купівля-продаж. Як це зробити в ТОВ/ТДВ, читайте в статті.
  • …вид діяльності Ринкова кон’юнктура часто змінюється. Внаслідок цього підприємства періодично стикаються з необхідністю переглянути ті «поля», на яких вони працюють. Відтак, підприємство може різко змінити свою спеціалізацію. Тобто колишні види діяльності призупинити і перейти на нові, більш перспективні. Як «офіційно» додати нові коди за КВЕД? Давайте поговоримо про це!
  • Суд поновив ПДВ-реєстрацію — чи зміниться номер платника? Зміни можуть бути зовсім не за власним бажанням. Часто на зміни штовхають податківці, більше того, самі їх ініціюють. З одним з таких запитань до нас звернувся читач. Податківці анулювали реєстрацію платника ПДВ. Підприємство оскаржило це рішення в судовому порядку. Суд його скасував. ПДВ-статус поновлено. Як тепер бути?
  • Змінилася назва/бухгалтер: як заповнити податкову накладну? У цій статті поговоримо про те, як заповнити податкову накладну (ПН) / розрахунок коригування (РК) у разі, якщо змінилася назва юридичної особи.
  • ФОП на ЄП і зміна видів діяльності У ФОП-єдиноподатників у процесі діяльності теж можуть змінюватися чи додаватися нові види діяльності. Яке це має значення і яким чином така зміна відбувається?
  • Підприємець змінив прізвище: що тепер? Підприємець змінив прізвище. Що робити далі? Чи потрібно вносити якісь зміни до підприємницьких документів?
  • Переїзд без прописки: чи потрібно перереєстровувати ФОП? Підприємець змінив місце проживання, але не прописався на новому місці і рік уже працює без прописки. Чи є якісь штрафи та нюанси?
  • Зміна місцезнаходження і плата за «пальну» ліцензію Підприємство придбало ліцензію на оптову торгівлю пальним у 2019 році. Ліцензія видана за відсутності місць оптової торгівлі пальним. У лютому 2020 року підприємство змінило місцезнаходження. Зараз необхідно зробити ліцензійний платіж. У бюджет якого міста це слід зробити — за старим чи за новим місцезнаходженням?
  • Бухгалтера бачиш, а його нема: зміни у ф. № 1-ОПП В електронному кабінеті в облікових даних підприємства зазначено прізвище головного бухгалтера, однак хто ця людина — не зрозуміло. Яким чином змінити цю інформацію?
  • Якщо директор/головбух змінив прізвище Які дії потрібно здійснити, якщо директор і головний бухгалтер планують змінити прізвища?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі