№42

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2021/№ 42 Інші номери журналу ›
  • «Ювілейні» зміни до Класифікатора професій Мінекономіки презентувало «ювілейний» 10-й випуск змін до Класифікатора професій ДК 003:2010.
  • Оклади в держорганах: що змінилось із 21.10.2021? Чи змінюються з 21.10.2021 розміри окладів держслужбовців, працівників патронатних служб та робітників, що обслуговують державні органи?
  • Щодо сплати авансового платежу Лист від 02.03.2021 № 10-16-4498
  • Вартість харчування: чи можна переглянути? Чи можна протягом року переглядати вартість харчування в закладах освіти?
  • Забезпечувальний депозит та авансовий внесок: чи можна сплачувати під час карантину? Ми — бюджетна установа, орендар. Продовжено договір оренди держмайна. За новою редакцією Примірного договору ми повинні сплатити 6000 грн забезпечувального депозиту та 0,17 грн авансового внеску за два місяці. Орган Казначейства не дозволяє реєструвати забезпечувальний депозит та авансовий внесок. Обґрунтовуючи це тим, що попередня оплата за послугами може здійснюватися виключно у розмірі до 30 % від вартості послуг. Як правильно зареєструвати зобов’язання зі сплати забезпечувального депозиту та авансового внеску?
  • Поштові послуги: чи можна проводити попередню оплату? Ми — бюджетна установа. Чи можемо ми здійснити попередню оплату поштових послуг?
  • Орендні кошти: на що можна витрачати? Що можна купувати за кошти від оренди? Казначейство не дозволило придбання запчастин для ремонту службового авто, мотивуючи це тим, що кошти від оренди можна витратити виключно на утримання об’єктів оренди.
  • Договір розірвали, кошти лишилися: як провести нову закупівлю? На початку 2021 року було проведено переговорну процедуру закупівлі бензину. У жовтні постачальник підвищив ціну більш ніж на 10 %, тому договір з ним розірвано. У зв’язку з цим залишився залишок коштів 40 тис. грн за цим договором. Яку процедуру закупівлі обрати на такий залишок?
  • Опалювальний котел: як списати тверде паливо? Установа для опалення приміщення використовує котел, який працює на твердому паливі. На підставі яких норм слід списувати таке паливо? Як правильно оформляти і відображати ці операцію в обліку?
  • Особисті речі працівників: коли лишки, а коли — ні? Як правильно оформити особисті речі працівників на робочих місцях, виявлені під час інвентаризації? Чи завжди їх слід визнавати лишками та оприбутковувати на баланс установи?
  • Нещеплених відсторонити! Документальний майстер-клас З 8 листопада 2021 року запрацювала нормативка МОЗ та Кабміну на тему обов’язкової вакцинації від COVID-19 та відсторонення від роботи за відмову. Вашим працівникам не пощастило зустрітись із цим віч-на-віч? Наша стаття саме для вас. Сьогодні розкажемо і навіть покажемо, як оформити відсторонення працівників.
  • Строковий трудовий договір: звільнення та лікарняний Працівнику відкрито лікарняний лист з 25 по 29 жовтня 2021 року. Надалі його продовжено з 30.10.2021 по 06.11.2021. Але в цього працівника 31.10.2021 закінчився строк дії строкового трудового договору. Чи можна звільнити працівника через закінчення строку трудового договору під час хвороби? Чи потрібно оплачувати лікарняний?
  • Майстер → вихователь: як визначити оклад? Працівник декілька років працював у ЗПТО на посаді майстра виробничого навчання за 14 тарифним розрядом. У квітні 2021 року він звільнився. 15 вересня його було прийнято на посаду вихователя гуртожитку за 11 тарифним розрядом. Чи правильно йому було встановлено посадовий оклад при прийнятті на роботу за цією посадою?
  • Заміна вихователя: як оплатити завідувачу? Завідувач ЗДО проводив заміну відсутнього у зв’язку з хворобою вихователя групи загального типу (усього — 15 год). Завідувача не протарифіковано як вихователя. Як у цьому разі оплачувати години заміщення? Чи можна встановити завідувачу доплату в розмірі 50 % посадового окладу за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника?
  • Авто на ремонті: оплачуємо працю водія Про «оплатні» умови для водія ОМС читайте у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 40, с. 26 — 29. Сьогодні ж розповімо, як платити зарплату водію, якщо службове авто перебуває на тривалому ремонті.
  • «Вислужна» надбавка: нюанси для ОМС Працівниця сільради перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Чи включається такий період до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років?
  • Доплата за науковий ступінь: чи платити «заднім числом»? Працівника прийнято на посаду завідувача науково-дослідного відділу музею 04.10.2021. А 01.11.2021 він приніс копію диплома кандидата історичних наук за спеціальністю «Археологія», виданий у 2010 році. З якої дати нараховувати доплату за науковий ступінь: із дати прийняття чи із дати подання диплома?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі