№7

Бухгалтерський тиждень, лютий, 2017/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Платіж за право користування базами даних — роялті? Лист ДФСУ від 20.01.17 р. № 1251/6/99-99-15-02-02-15
  • Продаж рухомого майна фізособою: порядок сплати ПДФО Лист ГУ ДФС у м. Києві від 23.01.17 р. № 448/9/26-15-13-01-12
  • Екоподаток: нюанси стягнення у 2017 році Лист ДФСУ від 30.01.17 р. № 2060/7/99-99-12-03-04-17
  • Щоб не подавати декларацію з рентної плати за воду, подайте заяву Лист ДФСУ від 30.01.2017 р. № 2069/7/99-99-12-03-04-17
  • Електронний документообіг: вимоги до оформлення первинного документа Лист ДФСУ від 04.01.17 р. № 30/6/99-99-15-02-02-15
  • Зміна системи оподаткування — не привід змінювати договір держзакупівель Лист Мінекономрозвитку від 17.01.17 р. № 3302-06/1340-06
  • Індекс інфляції за січень — 101,1 % За даними Держстату, індекс споживчих цін на товари і послуги (він же індекс інфляції) у січні 2017 року порівняно з груднем 2016 року становить 101,1 %.
  • Знижено нормативи для надання пільг на опалення Кабмін зменшив соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава надає пільги.
  • Нові правила декларування зміни ціни на ліки Кабмін продовжує удосконалювати правила держрегулювання цін на лікарські засоби. Сьогодні він пройшовся по декларуванню зміни оптово-відпускних цін на ліки.
  • Торгівля ювелірними виробами Кабмін змінив Правила торгівлі дорогоцінними металами (крім банківських металів) і дорогоцінним камінням.
  • Календар тижня
  • Списання безнадійної дебіторки: старі проблеми вирішені «Високодохідні» платники податку на прибуток минулого року зіткнулися з проблемою списання безнадійної дебіторської заборгованості (ДЗ). Через некоректні законодавчі формулювання безнадійна дебіторська заборгованість, списана в бухобліку за рахунок резерву сумнівних боргів (РСБ), «проходила» повз податкові витрати. З 01.01.17 р. цю некоректність виправили, але, очевидно, податківці все ж наполягатимуть на відсутності витрат за торішніми операціями. Про все це ми розповімо в статті.
  • Кодування товарів/послуг у податковій накладній: розбираємо складні ситуації Проблема кодування товарів/послуг у податкових накладних побила всі рекорди по кількості запитань, що ставилися. Першим «продзвенів дзвінок» у платників ПДВ, що надають послуги, — код для послуг не хотів вписуватися в податкову накладну. Другий — у продавців товарів, для яких визначити код з УКТ ЗЕД просто неможливо. Адже такі товари ніколи не перетинали кордону, наприклад, нерухомість. Контролери ж просто «розводять руками». У результаті платники ПДВ вдаються до самодіяльності. Що тепер із цим робити і як не припускатися помилок надалі, розглянемо в сьогоднішній статті.
  • Транспортний податок — 2017: вирішуємо технічні проблеми та декларуємо зобов’язання Транспортний податок сплачують фізичні та юридичні особи, які мають зареєстровані в Україні дорогі легкові автомобілі. Фізособам його нараховують податківці та направляють податкове повідомлення-рішення до 1 липня звітного року. Тому про цих платників поговоримо пізніше. Сьогодні ж нагадаємо правила сплати транспортного податку юрособами.
  • «50 тищ» — багато чи не дуже? (нові готівкові обмеження) Ну що, ви зраділи новим обмеженням у готівкових розрахунках — у розмірі 50 тис. грн. на день замість колишніх 150 тис. грн.?* Запитання риторичне — можете не відповідати. Краще давайте глибше вникнемо в деталі останніх «готівкових» метаморфоз.
  • ДФСУ і «всі, всі, всі», або Про мораторій на перевірки і не тільки Початок 2017 року ознаменувався багатьма змінами, які безпосередньо стосуються бізнесу. Деякі з них вже набули чинності, якісь ще чекають свого часу. Гострим залишається питання, хто з численної когорти контролерів зараз має право приходити на перевірку? Тим паче що із закінченням 2016 року припинилася дія чергового мораторію. Так кого ж із перевіряючих сприймати в 2017 році як неминуче зло, а кого можна відправляти геть? Чи змінилося щось у порядку проведення перевірок*? Розкладемо усе по поличках.
  • АТО-податки і податкова реформа Податкова реформа не оминула і підприємців, підприємства із зони окупації, їх філії, представництва, а також контрагентів, що співпрацюють із ними. Усі новинки вмістилися в один-єдиний п. 38 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ. Саме його аналізу і присвячено статтю, пропоновану вашій увазі.
  • «Перехідні» декретні і три «мінімальні» вимоги Робітниця пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами з 26.12.16 р. на 126 календарних днів. Її фактична середньоденна зарплата виявилася нижче середньоденної зарплати, розрахованої з мінзарплати. Тому період такої відпустки був оплачений виходячи з «мінімальної» середньоденної зарплати. Чи треба в січні 2017 року підприємству донараховувати декретні у зв’язку зі зростанням мінімального розміру зарплати (з 1600 грн. у грудні 2016 року до 3200 грн. в січні 2017 року)? Як бути з «трудовою» доплатою і сплатою ЄСВ за місяці 2017 року?
  • Не забуваємо! Здаємо «інвалідний» Звіт! На щастя, Звіт про виконання «інвалідного» нормативу роботодавці формують і подають раз на рік. Але є і зворотний бік цієї медалі: дуже важко рік потому згадати, що ти вписував у той чи інший рядок цього Звіту. Пропонуємо вам пригадати разом!
  • Дорогі товари можна оплачувати декілька днів Чи можна здійснювати розрахунки за товари, вартість яких перевищує 50000 грн., готівкою протягом кількох днів частками, які не перевищують обмеження розрахунків фізосіб між собою або фізособи з суб’єктом господарювання?
  • Відшкодовані суми витрат на таксі — додаткове благо Чи вважаються додатковим благом найманого працівника витрати на таксі, які були понесені ним під час відрядження в межах території України або за її межами та відшкодовані юрособою?
  • Участь працівників у семінарах (конференціях, навчанні) Чи підлягає обкладенню ПДФО участь у семінарі (конференції, навчанні) найманого працівника, якщо семінар (конференція, навчання) проводиться за профілем діяльності юрособи, у тому числі за кордоном?
  • РРО при торгівлі через Інтернет Чи необхідно застосовувати РРО при продажу товарів за допомогою мережі Інтернет у разі проведення розрахунків платіжними картками Visa і MasterCard, LiqPay та іншими за умови доставки таких товарів поштою або кур’єрською службою та який документ при цьому надається споживачу?
  • «Прибуткова» декларація — 2016 (частина 2) Сьогодні ми продовжуємо бесіду про «прибуткову» декларацію за 2016 рік, з основною частиною якої ви вже ознайомилися в попередньому номері («БТ», 2017, № 6, с. 39). Тепер дійшла черга і до її додатків. Ми приділили увагу тим із них, які заповнюються більшістю платників податків.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі