№36-37

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2015/№ 36-37 Інші номери журналу ›
  • Оновлено Держреєстр РРО ДФСУ наказом від 27.04.2015 р. № 302 вкотре оновила Державний Реєстр реєстраторів розрахункових операцій.
  • Затверджено новий звіт про використання води Мінекології України наказом від 16.03.2015 р. № 78 затвердило ф. № 2ТП-водгосп «Звіт про використання води».
  • «Металобрухтова» ПДВ-пільга діє тільки з 31.03.2015 р. Податківці у Базі знань (підкатегорія 101.14.10) розповіли про порядок оподаткування ПДВ у поточному році операцій із постачання та імпорту відходів та брухту чорних і кольорових металів.
  • Трансфертне ціноутворення: чекаємо на зміни Парламент прийняв за основу проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо трансфертного ціноутворення)» (законопроект від 27.01.2015 р. № 1861). Він уточнює окремі норми щодо регулювання трансфертного ціноутворення в Україні.
  • Оплата праці у вихідні, святкові та неробочі дні Мінсоцполітики в листі від 09.12.2014 р. № 922/13/155-14 розповідає, як компенсувати роботу у святкові (неробочі) або вихідні дні.
  • Очікуємо на оновлені форми звітності з ЄСВ Мінфін наказом від 14.04.2015 р. № 435 затвердив новий Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У додатках до Порядку наведено оновлені форми звітності з ЄСВ.
  • У ф. № 1ДФ фіксуються виплати підприємцям ДФСУ в листі від 19.03.2015 р. № 625/2/99-99-17-02-02-10 зауважує, що в разі нарахування (виплати) доходів податковий агент (підприємець) повинен відобразити в податковому розрахунку ф. № 1ДФ такі виплачені доходи на користь усіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб (ФОП та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність).
  • «Хітові» ПДВ-запитання: продовжуємо розмову. Помилки в ПН/РК Як ми й обіцяли, продовжуємо розмову за мотивами квітневого вебінару («Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 34). Сьогодні, як і в попередньому номері, йтиметься про ПДВ. Нагадаємо, що ми вже розглянули проблеми оформлення, реєстрації ПН/РК, формування ПК у потрібному звітному періоді; поговорили про долю «старих» переплат з ПДВ; про розрахунок мінімальної бази для визначення ПЗ. Зараз зосередимо увагу на виправленні помилок у ПН/РК, відповімо на популярні запитання щодо заповнення декларації та уточнюючого розрахунку.
  • «Хітові» ПДВ-запитання: продовжуємо розмову. Декларація з ПДВ
  • «Хітові» ПДВ-запитання: продовжуємо розмову. Уточнюючий розрахунок
  • «Гоните наши денежки!», або Зарплата за першу половину місяця SMSки міцно увійшли в наше життя. З їх допомогою ми вітаємо один одного з днем народження, повідомляємо приємні новини, нагадуємо, що любимо і з нетерпінням чекаємо… Але серед веселих, сумних, любовних, романтичних і не дуже SMSок виділяються ті, на які ми чекаємо з особливим трепетом… Це SMSки про те, що зарплату зараховано на картку! А знаєте ви, що строки виплати та мінімальний розмір зарплати встановлено на законодавчому рівні? Які податки/внески/збори утримують з авансу? Що загрожує роботодавцю, який порушив порядок і строки виплати зарплати? Відповіді на озвучені запитання ви знайдете в цій статті.
  • Дует ставок ПДФО і хор доходів: коли не тільки 15 %, а й 20 % До існування прогресивної ставки ПДФО ми вже давно звикли. Проте на практиці її застосування деколи викликає труднощі у «бійців облікового фронту». Особливо, якщо фізособі нараховано декілька видів доходів. Ну що ж, поговорити про це зайвим не буде. Тим паче, що нюанси є.
  • Ліцензування-NEW «Без бумажки ты — …» відомо, хто… Розгул бюрократії та зарегульованість підприємництва на вітчизняних просторах досягли небачених масштабів. І, незважаючи не регулярні «спрощення» і «покращення» упродовж усіх років незалежності, вони досі особливо нікуди не зникли. Проте, як-то кажуть, «процес пішов». Сьогодні говоритимемо про чергову спробу законодавців зрушити дерегуляцію бізнесу з мертвої точки, причому у такій серйозній галузі, як ліцензування госпдіяльності.
  • Паливо за талонами: проблеми АЗС «Бензин ваш — ідеї наші!» І. Ільф, Є. Петров. «Золоте теля» Більшість підприємств, які використовують власний чи орендований автотранспорт, віддають перевагу безготівковим варіантам придбання палива. Найпоширеніший варіант — відпуск передоплаченого за безготівковим розрахунком палива за талонами. Як правило, АЗС не мають окремих резервуарів для відпуску палива тільки за талонами, тому в них «поталонне» паливо потрапляє до баків клієнтам через ті ж «пістолети», що й оплачене тут же готівкою або банківською картою. При цьому паливороздавальна колонка пов’язана зі спеціалізованим РРО… Ціни стрибають, «роздрібний» акциз біснується… Давайте розбиратися з цими проблемами.
  • Служба безпечна й легка, або Ще раз про облік циркових тварин Минулого разу (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 1 — 2, с. 37) ми почали розмову про облік циркових тварин. Так сталося, що розпочинали ми її в одних податковоприбуткових реаліях, а зараз продовжуємо в інших. Нагальність теми підвищилась ще й тому, що на нашому форумі за цей час з’явилися запитання щодо обліку ведмежатка, подарованого цирку. Сьогодні ми продовжимо нашу розмову про облік циркових тварин на прикладі дельфінів. Але одразу зауважимо, що викладені тут (як і в першій статті) принципи обліку багато в чому можна застосувати і до інших циркових тварин.
  • Чи поспішати придбавати з ПДВ для «безПДВшного»?.. Не за горами 1 липня, що обіцяє платникам ПДВ, крім введення «повноцінного» електронного адміністрування, ще й пов’язані з цим окремі «інновації». Про одну з таких — що стосується податкового обліку ПДВ-вмісних придбань товарів/послуг, які використовуються в «безПДВшних» операціях, сьогодні й поговоримо.
  • Розраховуємо лікарняні: якщо дохід за місяць більше 17 МЗП Як розрахувати суму лікарняних, якщо в одному з місяців розрахункового періоду сума заробітної плати та відпускних перевищила граничний розмір доходу, з якого справляють ЄСВ?
  • Допомога по безробіттю і страховий стаж Чи включається до страхового стажу для оплати періоду тимчасової непрацездатності період отримання допомоги по безробіттю?
  • Відпускні та АТО Підприємство розташовано в зоні АТО. Чи потрібно при розрахунку відпускних виключати з розрахункового періоду час, протягом якого працівники були відсутні з поважних причин або перебували у відпустці без збереження заробітної плати на підставі п. 18 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки?
  • Готівка за оренду: чи можна обійтися без РРО? Наше підприємство займається наданням в оренду приміщень. Орендну плату завжди приймали готівкою, з видачею ПКО. Як бути тепер, коли є загроза застосування РРО?
  • Чи вдарить по кишені ФОП неправильний звіт за формою Д5? Я — ФОП, працюю на єдиному податку з 2014 року. У січні 2015 року я вперше подав звіт за формою № Д5 (з ЄСВ за себе). І, на жаль, перше знайомство з цією формою виявилося невдалим. Прочитавши в назві таблиці 1, що її заповнюють ФОП, уніс до неї свої дані. Уже потім я дізнався, що мав заповнити таблицю 2, що призначена для єдиноподатників. Чи потрібно мені виправити свою помилку і як це зробити? Чи загрожує мені штрафна санкція?
  • Чим запам’ятався квітень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі