№96

Податки та бухгалтерський облік, листопад, 2017/№ 96 Інші номери журналу ›
  • Компенсації витрат на пільгові перевезення — не місце в доходах єдиноподатника Лист ДФСУ від 31.10.2017 р. № 2454/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Якщо немає такого виду діяльності: обкладати / не обкладати? Лист ДФСУ від 02.11.2017 р. № 2490/6/99-99-13-01-01-15/ІПК
  • Щасливі володарі єдиноподатного статусу Як відомо, норми ПКУ передбачають усього чотири групи платників єдиного податку (ЄП). У сьогоднішньому номері говоритимемо про єдиноподатників тільки груп 1 — 3. Коротко опишемо загальні правила роботи на єдиному податку. Розберемося з тим, яким критеріям повинен відповідати платник податків, щоб перейти на сплату єдиного податку, і в чому особливість кожної з трьох груп єдиного податку. Отже, розпочнемо.
  • Види діяльності, «закриті» для ЄП Продовжуємо говорити про спрощену систему. І в цій статті саме обговоримо види діяльності, які під забороною для роботи на ЄП у групах 1 — 3. Відразу скажемо, що інформація в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців або в статуті юрособи про заборонений вид діяльності — не привід для відмови в реєстрації платником ЄП. Головне — ці види діяльності не вказувати в Заяві на ЄП і, тим більше, не здійснювати.
  • Хто не може працювати на ЄП Стати платниками єдиного податку і працювати на спрощеній системі можуть як фізичні особи — підприємці (далі — ФОП), так і юридичні особи. Проте ПКУ виділяє низку обмежень, потрапивши під які робота на спрощенці для перших та других стає під забороною. Продовжуємо розглядати суб’єктні обмеження.
  • «Я хочу бути спрощенцем!», або Процедура переходу на ЄП У попередніх статтях ми вже з’ясували, хто може, а хто ні працювати на ЄП. Припустимо, що ви вписуєтеся у встановлені критерії та умови. Що робити далі? Для того, аби перейти на спрощену систему, потрібно дотримати певної процедури. У цій статті розглянемо її!
  • Спрощена сплата податку: що платити / не платити єдиннику? На спрощеній системі оподаткування суб’єкт господарювання замість окремих податків та зборів сплачує єдиний податок. У якому розмірі його потрібно сплачувати? Від яких податків та зборів єдиноподатник звільнений? А які сплачувати доведеться? Про це і йтиметься в нашій статті.
  • Платник ЄП «між Сціллою і Харібдою»* систем оподаткування У процесі своєї діяльності платники ЄП іноді переходять зі спрощеної системи на загальну і навпаки. Особливо це характерно на початку нового календарного року, а це вже не за горами. Внаслідок «міграції» між системами оподаткування виникають «перехідні» операції. Як ці операції обліковувати? Про це поговоримо прямо зараз у нашій статті!
  • «Дві сторони однієї медалі»: чи завжди вигідна спрощенка? Спрощена система — безумовно, для того і призначена, щоб спростити «податкове життя» суб’єктові господарювання. Ось і популярність її не згасає. Практично кожен суб’єкт господарювання, який вписувався в критерії, що дозволяють використати спрощенку, обов’язково ставив запитання: переходити чи ні на єдиний податок? Проте що для одного підприємства — добре, іншому може і зовсім «вийти боком…». А щоб не сталося образливих промахів до переходу на спрощену систему оподаткування необхідно підходити зважено і оцінити всі «за» і «проти». Сподіваємося, ця стаття допоможе вам зробити правильний вибір.
  • Коли єдинник не хоче перевищити ліміт доходу До нас звернувся читач з таким запитанням. Його фірма отримала послуги перевезення від підприємства — платника ЄП. Цей єдинник перевищить ліміт доходу, якщо фірма йому заплатить за це перевезення, тому він пропонує фірмі укласти договір транспортного експедирування й оплату здійснити експедиторові. Читача цікавить, чи нормально це?
  • «Піти не можна залишитися...» Де поставимо кому? У редакцію надійшло таке запитання: «Протягом кварталу відбулося перевищення обсягу доходу, а в наступному кварталі у зв’язку з розірванням договору ми повернули отриманий у минулому кварталі аванс. Чи потрібно зіскакувати з ЄП?»
  • Юрособа на ЄП повернула покупцеві передоплату Юрособа третьої групи ЄП (ставка 5 %) частину передоплати, отриманої в I кв. 2017 року, повернула покупцеві в IV кв. 2017 року. Як повернути (зменшити) ЄП, сплачений за підсумками I кв. з включеної тоді в доходи, а тепер поверненої суми?
  • Юрособа на ЄП третьої групи бажає «продати дебіторку» Чи може юрособа на третій групі ЄП (ставка 5 %) продати дебіторську заборгованість у сумі 500 грн. за 150 грн., і якщо так — з якої суми при цьому потрібно буде юрособі сплатити ЄП?
  • Коли юрособі на ЄП третьої групи можна почати роботу за новим кодом КВЕД Юрособа на ЄП третьої групи планує внести до відомостей Єдиного держреєстру новий код КВЕД. Коли можна буде почати займатися цим видом діяльності?
  • Юрособа на ЄП здає в оренду позикове житло Чи може юрособа на третій групі ЄП здавати в оренду житлову нерухомість, отриману від фізичних осіб за договором позики?
  • Перелік основних документів, які використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі