№41

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2018/№ 41 Інші номери журналу ›
  • «П’ятірку» країн виключили з «офшорів»: наслідки для податку на прибуток Лист ДФСУ від 02.05.2018 р. № 12908/7/99-99-15-02-01-17
  • Як виправити ПДВ-помилки в старому «мінусі» Лист ДФСУ від 20.04.2018 р. № 1795/6/99-99-15-03-02-15/IПК
  • Дешева оренда: що з ПДВ? Лист ДФСУ від 02.04.2018 р. № 1734/6/99-99-15-03-02-15/IПК
  • Штрафний момент: помилка в сумі індексації Лист Держпраці від 07.05.2018 р. № 3570/4.1/4.1-ДП-18
  • Шини для машини: експлуатація Шини для автомобіля — це як взуття для людини. Будь-який автолюбитель чудово розуміє, що наявність у одного автомобіля як мінімум двох комплектів (зимового і літнього) якісного «взуття» — це зовсім не «модний вирок», а сувора необхідність. Адже у тому числі від стану автомобільних шин залежить безпека руху на дорогах. Тому питання придбання, обліку і своєчасного списання автомобільних шин має бути «на висоті». Але про це — трохи пізніше (див. с. 9). А зараз розповімо, що треба знати бухгалтеру про експлуатацію шин.
  • «Життя» автошин в обліку підприємства Основне, що треба знати бухгалтерові про експлуатацію автошин, вже сказано (див. с. 7), тому в цій статті піде мова лише про їх бухгалтерський і податковий облік.
  • Облік представницьких витрат Із попередньої статті* ви дізналися, що таке представницькі витрати і як документально оформити витрати на проведення різних представницьких заходів. Але для бухгалтера значно важливіше знати, яким чином відобразити витрачені суми у бухгалтерському та податковому обліку. Цьому присвячено сьогоднішню статтю.
  • Чи реєструвати старі ПН на неплатника? Податкова прислала лист з пропозицією зареєструвати в ЄРПН декілька ПН на постачання неплатникам ПДВ у кінці 2015 — на початку 2016 року. Читач цікавиться, з чим це пов’язано і які будуть наслідки, якщо він не виконає цю «пропозицію»?
  • Коли можна торгувати алкоголем? Останніми роками то там, то тут місцева влада повадилася забороняти продаж алкогольних напоїв у певний час. Як правило, в нічний. Судові тяжби приводили до успіху не завжди. Та й не багато хто з ображених суб’єктів торгівлі на це наважувався. Але розбирати ту судову практику сьогодні сенсу вже немає... Тому що з набуттям чинності Законом № 2376* місцева влада отримала законне право обмежувати час, коли на підвідомчій їй території можна торгувати алкогольними напоями. Давайте розберемося детальніше з можливими обмеженнями часу алкоторгівлі.
  • Індексуємо зарплату за червень 2018 року Індексацію заробітної плати зобов’язані проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшено поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 рр. виплачено в травні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у квітні 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 31, с. 27. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації щодо доходів, нарахованих у 2004 — 2018 роках, якщо вони виплачуються в травні 2018 року.
  • Лікарняний та МСЕК* 1. Працівник надав листок непрацездатності із записом: «13.03.18 р. від проходження МСЕК відмовився». Крім того, підкреслено, що він продовжує хворіти, тобто будуть іще лікарняні листи. Чи потрібно оплачувати цей та наступні лікарняні листи?
  • Як підтвердити «лікарську» ставку ПДВ Підприємство торгує лікарськими засобами (є сертифікати якості) і медичними виробами (є сертифікати відповідності на них). Чи потрібні ще якісь документи, щоб обґрунтувати застосування ставки ПДВ у розмірі 7 %?
  • Помилилися в ПН у назві контрагента Підприємство у податковій накладній неправильно зазначило назву контрагента. Як виправити таку помилку?
  • Хрінова настоянка: яка алколіцензія має бути у ресторану? Ресторан планує готувати відвідувачам хріновуху, настоюючи горілку на хріні. Чи треба до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями придбати ще одну — на їх виробництво?
  • Як дійсно відпочити у відпустці — Ну що, як відпочила? — Та, якось не дуже… Часу замало, погода погана, ще й діти постійно хворіли/плакали/не дуже добре поводилися. Розслабитися так і не вийшло! Знайомо? Авторові, на жаль, так. Чомусь ми готові продумувати все: роботу, задачки, відвідування окремих заходів. Ось тільки до відпустки, відпочинку обиватель найчастіше ставиться абияк. Мовляв, вона ж відпустка, а отже, сам факт того, що вона відбудеться, — відкриє країну задоволень, комфорту і розслаблення. Що ж треба, щоб відпустка пройшла на ура? Давайте визначатися!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі