№86

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2019/№ 86 Інші номери журналу ›
  • РРО, єдиний податок і не лише! Ми вже попереджали вас, шановні читачі, про те, що депутати готують «віртуальні» нововведення у сфері РРО (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 72, с. 24). Тепер ці нововведення набули реальних контурів у вигляді законів № 128 та № 129*. Перший вносить зміни до спеціального РРОшного Закону, другий — до ПКУ. Про них сьогодні коротко й поговоримо, а скрупульозний аналіз змін ще попереду.
  • Якщо дохід перевищив 20 мільйонів 20 мільйонів гривень — знакова сума для платників податку на прибуток. Якщо дохід не перевищує цю суму, підприємство може визначати об’єкт оподаткування за бухгалтерськими даними, без коригування на різниці розд. III ПКУ, і звітувати один раз на рік. Якщо ж дохід більше 20 млн, без коригувань вже не обійтися і подавати декларацію з прибутку треба щокварталу. Але як бути малодохідному підприємству, що тільки-тільки переступило встановлену межу? З коли починати жити за високодохідними правилами?
  • Дорогу молодим! або Беремо практикантів Усе пізнається із досвідом! Так і в освоєнні професії — теоретичні знання рано чи пізно мають бути підкріплені практичними навичками. Студентам і учням отримати такий досвід можна на підприємствах при проходженні практики. Ви вже знайомі з практикантами? Чи тільки маєте намір відкрити дорогу молодим, узявши їх на практику? Тоді ця стаття для вас. Ви допомагаєте їм, ми — вам.
  • Звітуємо з турзбору за новою формою Після запровадження з початку року кардинальних змін у порядку справляння туристичного збору* поява нової форми декларації була лише питанням часу. І ось вона з’явилася. На жаль, як завжди, із запізненням. Тож першу половину року довелося користуватися старою формою. Як бути тепер, коли ось-ось спливуть граничні строки подання чергової звітності? Відповідь — у цій статті.
  • Індексація: розвіюємо міфи Сьогодні ми пропонуємо поговорити про страшного звіра — про індексацію. Ох і не люблять її бухгалтери! Проте розуміти, коли виникає право на індексацію та як вона розраховується, потрібно. Навіщо? Хоча б для того, щоб правильно уникати її. Тож вміщуємося зручніше. На порядку денному — індексація зарплати.
  • Практикант у Звіті з ЄСВ* Чи треба відображати в таблицях 5 і 6 Звіту з ЄСВ виплати практикантам закладів професійно-технічної освіти за виконану роботу згідно з договором про надання робочих місць для проходження учнями виробничої практики?
  • Медзаклад реорганізований у КНП: визначаємо базовий місяць для індексації* У листопаді 2018 року медзаклад був реорганізований у комунальне некомерційне підприємство (КНП). Із січня 2019 року в КНПбула встановлена своя система оплати праці (до цього оплату праці працівникам здійснювали за ЄТС). Як індексувати зарплату працівникам КНП? Чи потрібно було в січні визначати індексацію-різницю, якщо розмір зарплатного підвищення був менше суми індексації, що складається в січні?
  • Довгострокова заборгованість: дисконтувати все! Наказ Мінфіну від 16.09.2019 р. № 379
  • Фінзвітність не за формою: наслідки очима податківців За матеріалами категорії 102.25 Бази знань
  • Нове в ліцензуванні: стисло про головне Закон України від 02.10.2019 р. № 139-IX
  • Неприбутковий статус сільгоспкооперативу Лист Мінфіну від 02.09.2019 р. № 11210-09-63/21886
  • Пальний акциз: мазути бувають різні Чи треба підприємству реєструватися платником акцизу і реєструвати акцизний склад, якщо воно у своїй діяльності використовує паливний мазут? (м. Кропивницький)
  • Оплата частинами: визначаємо граничний дохід платника ЄП Юридична особа — платник єдиного податку (ЄП) без сплати ПДВ надала послугу іншому суб’єкту господарювання на суму 6 млн грн. На цю суму був складений акт наданих послуг. Замовник у поточному році перерахував підприємству-виконавцю лише 4 млн грн. із 6-ти. Решта надійде від нього у наступному році. Більше надходження коштів до кінця року не буде. Чи може підписання акта на 6 млн грн. стати підставою позбавлення підприємства-виконавця статусу єдиноподатника? (м. Київ)
  • Працівник-новачок: там хворіє, тут працює Підприємство уклало з працівником трудовий договір. Подало Повідомлення податківцям. Після того, як працівник відпрацював тиждень, з’ясувалося, що з попереднього місця роботи він звільнився за власним бажанням у період хвороби і лікарняний лист досі не закритий. Чи не порушило підприємство трудове законодавство, прийнявши працівника на роботу в період хвороби? Як бути з оплатою відпрацьованих днів, якщо згідно з лікарняним листом працівник у цей час був непрацездатним? (м. Чернігів)
  • Нерезидент здає майно в оренду через агента Нерезидент здає майно в оренду на території України через агента. Агент отримує гроші від орендаря та перераховує їх нерезиденту. Як платити ПДВ і податок на репатріацію? (м. Київ)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі