№17

Бухгалтерський тиждень, квітень, 2017/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Визнання своїх гріхів, або Як аграріям компенсували блокування ПДВ-рахунків Закон України від 23.03.17 р. № 1988-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника»
  • Виправлення «новорічних» помилок: ставки податку для дивідендів та звільнення в зоні АТО Закон України від 23.03.17 р. № 1989-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення деяких положень та усунення суперечностей, що виникли при прийнятті Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні»
  • Печатка суб’єкта господарювання: не обов’язкова, але не заборонена! Закон України від 23.03.17 р. № 1982-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами — підприємцями»
  • «Високодохідний» суб'єкт мікропідприємництва і квартальна фінзвітність Лист Мінфіну від 21.02.17 р. № 11130-02-2/4779
  • ПДВшна «вугільна» пільга — спробуй зістрибни! Лист ДФСУ від 22.02.17 р. № 3673/6/99-99-15-03-02-15
  • Компенсація вартості санаторно-курортної путівки
  • Скасовано пенсійний збір при купівлі інвалюти Кабмін нарешті вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.
  • Правила обстеження об’єктів будівництва Кабмін затвердив Порядок проведення обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва.
  • Диплом молодшого спеціаліста ВРУ внесла зміни до Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.14 р. № 1556-VII, відповідно до яких продовжено до 2019 року прийом студентів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст».
  • Нова методика розрахунку прожиткового мінімуму Мінсоцполітики, Мінекономіки та Служба зайнятості затвердили нову Методику визначення прожиткового мінімуму.
  • Календар тижня
  • Декларація з податку на прибуток за I квартал: задачка на кмітливість Про новації 2017 року платники податку на прибуток уже чули*. І от після закінчення I кварталу виникло запитання: як втілити їх у декларації? Адже подавати її доведеться, судячи з усього, ще за старою формою (затвердженою наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897), яка до новацій наразі не пристосована**. Поглянемо, як у ній це поєднати.
  • Уточнюючий розрахунок до ПДВ-декларації: є про що поговорити Буквально днями платники ПДВ уперше відзвітували за новою формою ПДВ-декларації («БТ», 2017, № 15, с. 10). Звичайно, порівняно зі своєю попередницею вона кардинально не змінилася. Проте в ній усе одно відбулася низка змін: додалися нові рядки і таблиці, пішли в небуття старі. Коли таке відбувається, завжди виникає проблема: як зіставити стару і нову форми ПДВ-звітності при заповненні уточнюючого розрахунку. Давайте подивимося, як можна за допомогою нової форми виправити старі помилки.
  • Перший місяць оренди в подарунок: як оформити операцію Приводом для написання статті стало запитання нашого читача. Суть у такому: 17.03.17 р. підприємство уклало договір оренди. Того ж дня був складений акт приймання-передачі приміщення орендареві. Але мало того, що договір був складений у середині місяця, за його умовами перший місяць оренди надається безкоштовно. У зв’язку із цим перший платіж (передплата за квітень — травень 2017 року) надійшов тільки 17.04.17 р. У подальшому ж орендар оплачуватиме оренду щомісячно першого числа кожного наступного місяця. Як відобразити виконані операції в обліку? Давайте розбиратися.
  • Календар бухгалтера на травень 2017 року
  • Звіт про пільги — податкова декларація: новий статус — старі проблеми Суб’єкти господарювання, які в I кварталі 2017 року користувалися пільгами із сплати податків, зобов’язані подати Звіт про пільги. З початку 2017 року цей Звіт став податковою звітністю, а отже, тепер до його подання потрібно ставитись більш серйозно. Ніхто ж не бажає наразитися на штрафи. Сьогодні нагадаємо про те, хто, коли і як має подати такий Звіт, і особливу увагу приділимо правилам відображення у ньому ПДВ-пільг.
  • Податковий розрахунок за формою № 1ДФ: ваші запитання — наші відповіді Погодьтеся, за змінами та законодавчими новинками якось уже зовсім непомітно пролетів 1 квартал. А отже, час подавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Напевно ви хочете, щоб цей процес пройшов у вас гладесенько-рівнесенько, а в контролерів не було підстав чіплятися до наведених у формі № 1ДФ даних. Усе буде в повному ажурі, якщо ви врахуєте основні нюанси її заповнення. А ми вам у цьому, друзі, із задоволенням допоможемо.
  • «Електронна взаємодія з податківцями: нюанси Ситуація. Підприємство бажає скористатися інструментом електронного кабінету «Листування з ДФС». Якщо підприємство обере спосіб взаємодії з податківцями через електронний кабінет, чи зможе воно в цьому випадку подавати звітність через «Медок»? Чи її потрібно буде подавати тільки через електронний кабінет?
  • Аграрії! Купуйте вітчизняний трактор — отримуйте компенсацію Відгукуючись на прохання читачів, розглянемо затверджений постановою КМУ від 01.03.17 р. № 130 порядок використання бюджетних коштів для часткової компенсації аграріям вартості придбаних ними сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва (діє з 15.03.17 р.). Хто може розраховувати на цю компенсацію, які встановлено обмежувальні умови для сільгосптоваровиробників та видів техніки/обладнання, розповімо у цій статті.
  • «Трудові» штрафи очима Держпраці Стаття 265 КЗпП. Про неї практично не писали і мало хто її читав до 01.01.15 р. Але після цієї дати ця норма стала мегапопулярною! Чому? Усе просто. З 01.01.15 р. вона запрацювала в новій редакції і в ній з’явилися положення, що встановлюють фінансову відповідальність роботодавця за порушення трудового законодавства. Одразу ж зазначимо, що самі «штрафні» положення ст. 265 КЗпП викликають купу запитань. Тому особливо цікавими для роботодавців є роз’яснення Держпраці щодо їх застосування. Давайте з ними ознайомимося і ми.
  • Усім гуляти! Не можна працювати! Директор підприємства вирішив влаштувати працівникам травневі «канікули» з 1 по 9 травня 2017 року включно. Як такі «канікули» оформити документально? Чи можна в цьому випадку виплатити зарплату за другу половину квітня заздалегідь (не 5 травня, а 28 квітня)? Давайте розбиратися.
  • Помилка в ІПН покупця в податковій накладній може обійтися дорого Чи застосовується фінансова відповідальність до продавця/постачальника товарів/послуг у разі реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних з порушенням граничного строку, передбаченого для такої реєстрації, податкової накладної, складеної в цілях виправлення помилки в полі «Індивідуальний податковий номер покупця»?
  • Гроші на ПДВ-рахунок надійшли із запізненням не з вини платника? Покарання не буде Чи передбачена відповідальність за порушення граничних строків реєстрації податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК) у Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), якщо кошти на електронний рахунок у СЕА несвоєчасно перераховані не з вини платника?
  • Переплата з податку на прибуток не зараховується в оплату дивідендного авансу Чи враховується наявна переплата з податку на прибуток (ПНП) підприємств в оплату авансового внеску ПНП, нарахованого на суму дивідендів?
  • Дивіденди: учора по 18, сьогодні по 9 Чи можна повернути переплачені суми ПДФО, нараховані за ставкою 18 % у 2017 році при виплаті дивідендів?
  • Чи подавати Заяву на агродотацію у квітні Сільгосппідприємство 23 березня 2017 року подало Заяву про внесення до Реєстру отримувачів агродотації, а 27 березня отримало повідомлення про внесення до цього Реєстру. Чи потрібно таку Заяву подавати й у квітні 2017 року?
  • Не подали «дублюючу» декларацію — коли можна залишитись платником єдиного податку Чи передбачена відповідальність, якщо суб’єкт господарювання для набуття або підтвердження статусу платника єдиного податку групи 4 подав до контролюючих органів або загальну, або звітну(і) податкову(і) декларацію(ї) та чи можуть такі суб’єкти бути платниками єдиного податку групи 4?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі