№5

Бухгалтерський тиждень, січень, 2017/№ 5 Інші номери журналу ›
  • Код послуги в податковій накладній ставити не потрібно! Поки… Лист ДФСУ від 20.01.17 р. № 1312/7/99-99-15-03-02-17
  • «Металобрухтовій» пільзі — «зелене світло» і без Переліку Лист ДФСУ від 20.01.17 р. № 1298/7/99-99-15-03-02-17
  • Неприбуткові організації можуть укладати ЦП-договори з «пов’язаними» особами Лист ДФСУ від 04.01.17 р. № 28/6/99-99-15-02-02-15
  • Дивідендні аванси у прибутковій декларації Лист ДФСУ від 07.12.16 р. № 26467/6/99-95-42-01-15
  • Перевірки: як їх здійснюватимуть податківці у 2017 році Лист ДФСУ від 17.01.17 р. № 1005/7/99-99-14-03-03-17
  • Отримати витяг про НГО землі буде простіше Внесено зміни до процедури ведення Державного земельного кадастру. Відповідно до цих змін відтепер державні кадастрові реєстратори всіх рівнів мають однакові права і обов’язки.
  • Нові мінімальні ціни на цукор Установлено граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») на період з 01.09.17 р. до 01.09.18 р. у обсязі 1640 тис. тонн.
  • Змінюються рахунки для сплати податків
  • Публічна інформація від Держгеокадастру Мінагрополітики визначилося з порядком отримання доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Держгеокадастр та його територіальні органи. Доступ до такої інформації надаватиметься шляхом подання запиту на отримання публічної інформації.
  • КАЛЕНДАР тижня
  • «Вперше…»: коригуємо фінзвітність на індекс інфляції Деяким суб’єктам господарювання доведеться відкоригувати фінзвітність за 2016 рік на індекс інфляції. Пов’язано це з тим, що за підсумками останніх трьох років кумулятивний приріст інфляції перевищив порогове значення (90 %). Оскільки це ми робитимемо вперше, виникає багато запитань. Відповісти на них можуть тільки офіційні органи, які поки мовчать, а ми висловимо свою позицію з приводу вирішення «інфляційних» проблем.
  • Дивіденди: виплачуємо та обліковуємо з оглядкою на новації-2017 Якщо підприємство виплачує дивіденди своїм засновникам і акціонерам, значить, воно працює стабільно і постійно зміцнює свої фінансові позиції. Цей факт не може не тішити одержувачів таких виплат. Для бухгалтера ж нарахування і виплата дивідендів — це передусім питання оподаткування і бухгалтерського обліку. У цій статті ми нагадаємо основні правила нарахування і виплати дивідендів та звернемо увагу на законодавчі новації 2017 року, пов’язані з дивідендним питанням.
  • Податкова соціальна пільга: як застосовувати у 2017 році Розміри податкових соціальних пільг і граничний розмір доходу, що надає право на їх застосування, прив’язані до прожитмінімуму на 1 січня звітного року. Але цього року розміри прожитмінімуму і мінзарплати розійшлися як у морі кораблі. Хто у результаті залишиться з пільгою, а кому не бачити її як своїх вух? Розбираємося! До речі, порядок застосування пільги не змінився.
  • «Трудова» доплата до МЗП і сплата ЄСВ з МЗП: відчуйте різницю! «Трудова» доплата до рівня мінзарплати, порядок проведення якої встановлено трудовим законодавством, та сплата ЄСВ з мінзарплати згідно із Законом про ЄСВ — це, як-то кажуть в Одесі, дві великі різниці. Якщо ви прочитали наші статті про «трудову» доплату до мінзарплати на с. 29 та про сплату ЄСВ з МЗП на с. 32, то вже знаєте, що перша вимога «працює» на етапі нарахування доходу працівнику, а друга — на етапі справляння з цього доходу ЄСВ. Відчути різницю між цими двома вимогами вам допоможе наша Шпаргалка бухгалтера. У ній залежно від категорії працівників, відпрацьованого ними часу та нарахованих їм виплат ви знайдете відповіді на два важливі запитання: чи потрібно доплачувати до МЗП та з якої суми сплачувати ЄСВ.
  • КАЛЕНДАР БУХГАЛТЕРА
  • «Трудова» доплата до мінзарплати: крок за кроком Перше ваше знайомство з «трудовою» доплатою до мінзарплати вже відбулося*. Та наближається час, коли потрібно нараховувати зарплату за січень 2017 року за новими правилами. А отже, пора все «трудомінзарплатне» розкласти по поличках. Не заплутатися у нововведеннях вам допоможе ця стаття.
  • Коли сплачувати ЄСВ з МЗП: вивчаємо, згадуємо Поспішаємо заспокоїти: зміни, що набрали чинності з 1 січня 2017 року, оминули вимогу щодо сплати ЄСВ з мінзарплати. Нових норм вивчати не потрібно. Але все-таки пропонуємо вам освіжити в пам’яті (а хто з цією вимогою раніше не стикався — розглянути), в яких випадках роботодавці зобов’язані сплачувати ЄСВ з фактичної бази справляння внеску, але не нижче мінімальної заробітної плати.
  • Орендна плата: звітуємо на 2017 рік Сьогодні продовжимо розмову про звітування на поточний рік з плати за землю. Цього разу розберемося з орендною платою за земельні ділянки державної та комунальної власності. Про те, як відзвітувати щодо цієї складової плати за землю на 2017 рік, читайте далі.
  • Розрахунок коригування до податкових накладних: вибираємо період для відображення Платником ПДВ бути не просто. Тут навіть найпростіше завдання може перетворитися на захоплюючу пригоду. Ми переконалися в цьому на прикладі податкових накладних (ПН) у попередній статті (див. «БТ», 2017, № 4, с. 16), коли з’ясовували, в якому звітному періоді слід відображати такі документи. Що ж тоді говорити про розрахунки коригування (РК) до ПН? Раз із ПН усе так складно, то з РК і поготів. Адже при виборі правильного періоду для відображення таких документів доводиться враховувати ще більше чинників. Ну а якщо додати ще й зміни в ПКУ з 01.01.17 р.? Та тут взагалі голова піде обертом. Але сьогодні ми розберемося з цією проблемою. Поїхали!
  • Я б у квартальники пішов… або Не забудьте продовжити квартальні ПДВ-привілеї Хто, коли і як може перейти на квартальний звітний період з ПДВ або ж зберегти право залишатися у групі квартальників (для «бувалих»), ми нагадаємо в сьогоднішній статті. Сідайте зручніше, починаємо!
  • Припинили користуватися пільгами: правила подання «пільгового» Звіту Якщо підприємство користується пільгами із сплати податків, то воно зобов’язане щокварталу подавати Звіт про пільги. Водночас можливі випадки, коли посеред року воно припиняє ними користуватися. У зв’язку з цим виникає закономірне запитання: чи потрібно такому підприємству подавати річний Звіт про пільги? Про це поговоримо далі.
  • ПДВ Реєстрація «перерозподільчих» РК в ЄРПН Платник ПДВ провів перерозподіл ПДВ за підсумками 2016 року. Проте зареєструвати в ЄРПН розрахунки коригування (РК) до виписаних упродовж року зведених податкових накладних не вийшло — система не пропускає. У чому проблема?
  • Як додати дані до зведеної податкової накладної Складаючи зведену податкову накладну (ПН), платник ПДВ «пропустив» три ПН, за якими були нараховані «компенсуючі» податкові зобов’язання. Як тепер їх додати до зведеної ПН? Який номер рядка вказати?
  • Неприбуткова організація та Звіт про пільги Наш гаражний кооператив зареєстрований як неприбуткова організація (код неприбутковості — 0042). Податок на прибуток не сплачуємо. Підкажіть, будь ласка, чи зобов’язані ми подавати Звіт про суми податкових пільг?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі