№98

Податки & бухоблік, грудень, 2022/№ 98 Інші номери журналу ›
  • Неможливість виконувати податкові обов’язки: нагадуємо про головне Потреба у підтвердженні неможливості виконувати податкові обов’язки все ще залишається. Тому добре було б мати під рукою алгоритм дій на цей випадок. Тож у цій статті ми зібрали ключові моменти. А якщо знадобляться подробиці, то будуть посилання на інші наші матеріали.
  • Поновлені та зупинені строки: метаморфози-2022 Щодо строків була досить велика кількість змін протягом 2022 року. Тож зараз нагадаємо вам про те, як зараз виглядає ситуація зі строками: які зупинені, а які вже стартували. Бо заплутатися у цій кількості різноманітних змін досить легко. Але хвилюватися не варто. Ми допоможемо.
  • Що наразі із дозволеними і забороненими перевірками У цій статті нагадаємо про дозволені та заборонені перевірки. Як виглядає актуальний перелік після різноманітних змін? Кого і коли чекати «у гості», а коли не варто хвилюватися? Про це і поговоримо.
  • Ліцензії та дозвільні документи під час війни: підсумки-2022 Ця стаття — нагадування про те, що наразі відбувається з ліцензіями та іншими дозвільними документами. Чи отримувати їх за повноцінною процедурою? Що робити з ліцензіями, які вже є на руках? Про які декларації весь час говорять? Без паніки! Шпаргалка вже тут.
  • ПДВ-підсумки 2022 року У цій статті зберемо ті ПДВ-зміни, які мали місце протягом 2022 року. Ясна річ, практично усі вони так чи інакше пов’язані з воєнним станом.
  • Податок на прибуток: що приніс 2022 воєнний рік? Податковоприбуткових новацій у 2022 році було не дуже густо. Переважна більшість з них обумовлена воєнним станом (ВС), в якому зараз перебуває наша країна. Давайте разом пригадаємо, що конкретно змінилося щодо податку на прибуток.
  • Строки реєстрації та блокування податкових накладних у 2022 У 2022 році платники ПДВ пережили багато змін і покращень. І причина цих змін здебільшого пов’язана із війною. Тому сьогодні прийшов час пригадати, з якими саме проблемами зіткнулися платники ПДВ при реєстрації ПН/РК.
  • ФОП-2022: усі перипетії року 2022 рік чимало змін приніс і для фізосіб-підприємців. Це і звільнення від сплати ЄП для певних категорій ФОП, і звільнення від ЄСВ за себе. Нагадаємо про те, що пережили ФОП у 2022 році.
  • СпецЄП: що маємо наразі? Практика показала, що введення спецЄП було доволі ефективним кроком влади. Введений під час війни, цей податок втримав на плаву велику частину українського бізнесу. Проаналізуємо, що зараз із цим податком!
  • ПДФО у 2022 році У цій статті пропонуємо вам освіжити в пам’яті основні зміни, що відбулися в оподаткуванні доходів фізичних осіб у 2022 році. Що ж, відкриваємо ПКУ…
  • ЄСВ: що рік 2022 приніс? Ні сніг, ні дощ, ні вітер, ні початок повномасштабної війни не може відбити у наших законодавців бажання змінювати. Тож пропонуємо вам пригадати, які зміни відбувалися протягом 2022 року в ЄСВшному законодавстві.
  • Акциз, пальне тощо — 2022 У цьому матеріалі ми нагадаємо читачам, які «метаморфози» відбувалися у 2022 році в сфері справляння акцизного податку. А також окремо обговоримо значні зміни, що стосувались у цьому році такого стратегічного під час війни ресурсу, як пальне: у розрізі не тільки акцизу, а ПДВ й ліцензування. Щоб ви, любі читачі, краще орієнтувались, яка з цим ситуація станом «на сьогодні».
  • РРО-особливості воєнного часу: підбиваємо підсумки 2022 року Суб’єкти господарювання, які використовують РРО при здійсненні розрахунків, із введенням у дію ВС почали замислюватися: а чи потрібно їх узагалі використовувати в воєнний час і якщо так, то які особливості використання? Відповідь на це запитання та інші проблеми, пов’язані з ВС, шукайте далі.
  • ЗЕД-розрахунки у 2022 Звісно, війна негативно вплинула і на ЗЕД-діяльність суб’єктів господарювання. НБУ довелось у цьому році робити чимало непопулярних кроків, щоб стабілізовувати фінансову ситуацію в країні. У цьому матеріалі підсумуємо основні зміни, які відбулися у 2022 році у сфері ЗЕД-розрахунків.
  • Резиденти Дія Сіті: здобутки 2022 року Введення в дію ВС вплинуло і на правила застосування ІТ-компаніями спеціального режиму Дія Сіті. Тому сьогодні нагадаємо ті послаблення, які принесла війна резидентам цього спецрежиму.
  • Трудове законодавство: згадуючи 2022 рік У цій статті пропонуємо вам пригадати, які зміни відбувалися в трудовому законодавстві протягом 2022 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі