Думка фахівців офіційних органів. Щодо подання копій реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді

Друк

Щодо подання копій реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді*

 

Відповідно до п.п. 2 п. 8 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 20.05.2010 р. № 2275-VI (далі — Закон № 2275) друге речення абзацу третього п.п. 7.2.8 п. 7.2 ст. 7 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон про ПДВ) доповнене новою нормою: «Платники податку подають органу державної податкової служби на безоплатній основі разом з податковою декларацією за відповідний звітний період копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді. Державна податкова адміністрація розробляє та розміщує на своєму офіційному веб-сайті програмне забезпечення з відкритим кодом для ведення обліку записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді та забезпечує його безоплатне розповсюдження (включаючи зміни і доповнення) шляхом надання можливості для копіювання такого програмного забезпечення як через Інтернет, так і шляхом запису на носії інформації платника за його запитом».

При цьому п. 1 розділу II Прикінцеві положення Закону № 2275 установлено, що п. 8 цього Закону набирає чинності з початку наступного звітного (податкового) періоду, за періодом, на який припадає набрання чинності цим Законом.

Оскільки Закон № 2275 набув чинності 16.06.2010 р. (офіційне опублікування — «Голос України», 2010, № 109 від 16.06.2010 р.), тобто протягом звітного (податкового) періоду — червня (другого кварталу) 2010 року, то п. 8 цього Закону набирає чинності з 1 липня 2010 року, тому на підставі зазначених норм п.п. 7.2.8 Закону про ПДВ платники податку мають подавати копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді разом з податковою декларацією за звітний період — червень (другий квартал) 2010 року.

 

Юрій ЛАПШИН,
 директор Департаменту податку на додану вартість ДПА України

 

* Див. також матеріал на с. 31. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі